19
Mayıs
2024
Pazar
SINDIRGI - BALIKESİR

Sındırgı'da kardeşinin nişanlısını kaçıran şahıs tutuklandı

Balıkesir'in Sındırgı İlçesi'nde, düğün hazırlığı yapan kardeşinin 15 yaşındaki nişanlısını zorla kaçırdığı ileri sürülen 41 yaşındaki şahıs tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Sındırgı'ya bağlı Alakır Köyü'nde oturan Öztürk Ailesi, Bigadiç İlçesi'nin Durasalar Köyü'nden Çeliktaş Ailesi'nin kızını istedi. Görüşmeler sonunda A.Ç. (Ayşe Çeliktaş-15) ile Hayrettin Öztürk (37) ailelerin anlaşması ile sözlendi.
İddiaya göre, 28 Nisan 2004 tarihinde düğün hazırlığı için Sındırgı'daki damat evine götürülen A.Ç., burada damadın ağabeyi Emrullah Öztürk (41) tarafından zorla kaçırıldı. Çeliktaş Ailesi'nin şikayeti üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, Gölcük Beldesi'nde bir araca binip kaçmak üzere olan Emrullah Öztürk ile A.Ç.'yi yakaladı. 41 yaşındaki ağabey gözaltına alınırken, 30 Mayıs'ta evlilik hazırlığı yapan A.Ç. ise Bigadiç'teki ailesine teslim edildi.
Sındırgı İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen Emrullah Öztürk, "küçük yaştaki kızı zorla kaçırmak" suçundan çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

BALIKESİR - İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2004 Perşembe 01:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?