18
Mayıs
2024
Cumartesi
SINDIRGI - BALIKESİR

Yaşıtları oyuncak o, 'kol' istiyor

Balıkesir’de doğuştan 2 kolu olmayan 9 yaşındaki minik Semra, tüm işini ayak parmaklarıyla yapıyor. Tek kişilik sırada oturan Semra, arkadaşlarıyla el ele tutuşup oynayamamanın, derslerini okul arkadaşları gibi normal bir şekilde yapamamanın burukluğunu yaşıyor.

Sındırgı İlçesi’ne bağlı Karakaya Köyü’nde ikamet eden Semra Kara, köy okuluna dedesi tarafından götürülüp getiriliyor. Maddi durumlarının iyi olmadığını belirten baba Zekeriya Kara, yetkililerin ilgi göstermesi halinde kızına protez kol takılabileceğini ve eğitimine daha iyi şartlarda devam edebileceğini söyledi. Kelimeler boğazında düğümlenen dede Şevket Kara ise, "Allah kimseye vermesin" temennisinden başka bir şey söyleyemedi. Okul bahçesinde arkadaşlarını imrenerek izleyen Semra, "Oyun oynamak, ip atlamak istiyorum. Kollarımı istiyorum" diye konuştu. Her şeye rağmen okuma azminden bir şey kaybetmeyen Semra, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Bu arada, Semra’nın öğretmeni Mehmet Şanlı da, öğrencisinin derslerinde başarılı olduğunu söyledi. 20 kişilik sınıfta kolları olmayan Semra’nın diğer arkadaşlarıyla birlikte elinden geldiği kadar çalıştığını; ancak engelli olması sebebiyle hareketlerinin çok kısıtlı kaldığını belirten Şanlı, "Kolları olmadığı için ayak parmaklarıyla dersini yazıyor. İhtiyaçlarını karşılayamıyor. Arkadaşlarıyla oynayamıyor. Daha iyi şartlara sahip engelliler için tertiplenmiş bir eğitim kurumuna alınması gerekiyor" dedi. Her şeye rağmen yüzünden tebessümü eksik etmeyen minik Semra, bir gün protez kola kavuşmanın hayaliyle kendisine yardım eli uzanmasını bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2005 Pazar 15:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aysel kaya IP: 212.174.189.xxx Tarih : 4.09.2006 15:50:35
Küçük Semra yı azminden dolayı kutlarım en kısa zamanda kolarına kavuşmasını,Yüzündeki o tebessümün hiç eksilmemesini temenni ederim.Yaklaşık 19-20 yıldır dışarıdayım (Sındırgı dışında)Semra gibi desteğe ihtiyacı olanlara gelin hep beraber yardım edelim.Sındırgılılar olarak bir dernek kurulsa,Gerçekten ihtiyacı olana ulaşılsa bundan büyük bir haz olamaz hayatda.Haydi hep berabar yardım edelim.