17
Haziran
2024
Pazertesi
SINDIRGI - BALIKESİR

Yıkılan minare tamir edilecek

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen kısa süreli fırtına ve akabinde çıkan hortum, köy camisinin minaresini yıktı. Olay sırasında cemaatin camide bulunmasına rağmen ölü ya da yaralının olmaması teselli kaynağı oldu.


Edinilen bilgiye göre ilçeye 6 kilometre mesafedeki Çelebiler köyünde saat 16.45 sıralarında şiddetli rüzgarın ardından fırtına çıktı. Bu sırada kısa süreli hortum oluştu. Hortum, köydeki caminin minaresine zarar verdi. Minarenin şerefesi tamamen yıkılırken, Çelebiler'deki evlerin çatıları ile tütün seraları zarar gördü. Çelebiler muhtarı Emin Albayrak, jandarma ve Kaymakamlığa haber vererek yardım istedi. Kaymakam Avni Oral, olayı haber alır almaz bir talimat vererek, Köylere Hizmet Götürme Birliği üyelerini Çelebiler'e sevk etti.

İl Genel Meclisi üyesi İsmail Say ve arkadaşlarının köyde inceleme yaptığı bildirildi. Kaymakam Avni Oral, "Meydana gelen kısa süreli hortumun, Çelebiler köyünde bazı maddi kayıplara yol açtığını öğrendik. Can kaybı yaşanmadı, yaralanan kimse de yok. Yıkılan minareyi en kısa sürede onaracağız. Köye gereken yardımlar yapılacaktır" dedi.
Bu arada hortum sırasında camide bulunan bazı köylüler korktuklarını söyledi. Ne olduğunu anlayamadan bir gürültü koptuğunu belirten vatandaşlar, hortumun kısa sürmesine rağmen etkili olduğunu anlattı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2007 Perşembe 01:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?