18
Mayıs
2024
Cumartesi
SUSURLUK - BALIKESİR

Çete operasyonuna 21 gözaltı

Susurluk'ta, organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 9’u adliyeye sevkedilirken, cezaevinde bulunan 4 kişi hakkında da soruşturma başlatıldı.

Balıkesir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Susurluk Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlediği basın toplantısında, Tarkan G. ve kardeşi Cüneyt G. liderliğindeki organize suç örgütünün, ilçede değişik tarihlerde adam öldürme dahil birçok olaya karıştıklarını söyledi.

Örgüte yönelik olarak 3 gün önce operasyon başlatıldığını belirten Uzunkaya, bu çerçevede Cüneyt G. ile birlikte hareket ettikleri öne sürülen 21 kişinin gözaltına alındığını, zanlılarla irtibatlı oldukları iddia edilen ve halen cezaevinde tutuklu bulunan Tarkan G., Barış Ç., Erol K. ve Ahmet Y. hakkında da Susurluk Cumhuriyet Savcılığı ile koordineli olarak adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Uzunkaya, zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 1 kuru sıkı tabanca, 3 şarjör, 5 gram esrar ve 1 adet sahte 20 milyon liralık banknotun ele geçirildiğini kaydetti. Celal Uzunkaya, zanlılardan İbrahim Ümit Ç.’nin evindeki aramada bulunan tabancanın, yapılan kriminal incelemede, ilçede 18 Nisan 2005’te Rıdvan Karakuş ve İbrahim Şanver’in öldürülmesinde kullanılan silahlardan biri olduğunu söyledi.

Operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden 12’si, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Cüneyt G., Mutlu Ç., İlhan E., Onur Ş., Osman E., Ali Atasev T., İbrahim Ümit Ç., Kader Ç. ve Cemil Ç., ’’çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt üyesi olmak, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, ateşli silahlar kanununa muhalefet, esrar bulundurmak ve kullanmak, sahte para bulundurmak, halk arasında korku, panik yaratacak şekilde tehdit yoluyla haraç almak, müessir fiil, ızrar, tehdit, geceleyin mesken masuniyetini ihlal, gasp iddiası, hakaret, sarhoşluk ve icra-i rezalet çıkartmak’’ suçlarından adliyeye sevk edildi. Olaylarla ilgili olarak Ali D. ve Ertan E. adlı kişilerin de arandığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 16:40:06
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 14:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
saban ellezer IP: 85.101.28.xxx Tarih : 24.04.2006 15:30:16
o 21 kişiden cohu sucsuz yere yargılandı sadece arkadas kurbanı oldu bende susurlukluyum bende gencim su an askerdeyim herkeze slm