24
Mayıs
2024
Cuma
SUSURLUK - BALIKESİR

Sahte doktor operasyonu

SUSURLUK EMNİYETİNDEN SAHTE DOKTOR OPERASYONU

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde polisin dikkatli ve titiz çalışması neticesinde kendilerine doktor süsü vererek yaşlı vatandaşları dolandıran 2 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Susurluk İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan sahte doktorlar sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandılar.

 POLİS - HALK DAYANIŞMASI

Susurluk ilçe merkezindeki olayda, evinde yalnız yaşayan 67 yaşındaki N.B. isimli kadın, kendilerini sağlık görevlisi olarak tanıtan 2 şüpheli şahsın gelip ailevi durumu hakkında bilgi almaya çalıştıklarını, sosyal güvenliğinin olup olmadığını sorduktan sonra kabul etmesi durumunda evinde ücretsiz olarak diş ve göz kontrolü yapabileceklerini söylediklerini anlattı.

Kendisine yapılan bu öneriyi şahıslardan şüphelendiği için geriye çeviren yaşlı kadın şahısların uzaklaşmasının ardından hemen 155 Polis İmdat telefonunu arayıp ihbarda bulundu. Hemen harekete geçen Susurluk İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro ekipleri, Susurluk-Balıkesir Karayoluna çıkan 16 LJ 795 plakalı aracı takibe aldı.

İlçe çıkışındaki ışıklı kavşakta durdurulan araçtaki Murat K. (27) ve Abdulvahap B. (48) isimli 2 kişi şüpheli olarak gözaltına alındılar. Susurluk İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis merkezinde sorgulanan şahısların Susurluk'tan başka Balıkesir'in diğer ilçelerinde de değişik tarihlerde kendilerini sağlık görevlisi diye tanıtıp emekli işlemlerini hızlandırmak vaadiyle yaşlı vatandaşlardan para isteyerek dolandırıcılık olaylarına karıştıkları tespit edildi. Susurluk Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dolandırılan ve dolandırılmaya teşebbüs edilen mağdurların teşhis ettikleri sahte doktorlar çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak Balıkesir L Tipi Cezaevi'ne gönderildiler.

Emniyet yetkilileri, bu şekilde durumları şüpheli olan kişi veya kişilerle olaylar hakkında polisi arayıp bilgi verilmesinin önemini hatırlatırken Susurluk'taki olayla alakalı duyarlı davranan vatandaşlara teşekkür ettiler.

SUSURLUK EMNİYETİNDEN SAHTE DOKTOR OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 16:19:01
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 16:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?