19
Mayıs
2024
Pazar
SUSURLUK - BALIKESİR

Susurluk kamyonu satıldı

Susurluk kazasının başrolündeki kamyon, icra yoluyla bin 200 YTL'ye hurdacıya satıldı.

28 Aralık 2007


3 Kasım 1996 tarihinde Balıkesir'in Susurluk ilçesinde meydana gelen kazada, Denizlili Hasan Gökçek'in kullandığı 20 RC 721 plakalı kamyona çarpan mercedes marka otomobilin içinde bulunan Abdullah Çatlı, Hüseyin Kocadağ ve Gonca Us hayatını kaybetmiş, eski DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak da yaralanmıştı. Kazanın ardından uzun süre ülke gündeminde yer alan Susurluk kamyonu artık bir ilçenin tanıtımına hizmet edecek. Kamyonun sahibi Hasan Gökçek'in maliyeye olan vergi borcundan dolayı haciz yoluyla satışa çıkarılan 20 RC 721 plakalı kamyonu, Sarayköy'de hurdacılık yapan 36 yaşındaki Hikmet Öğün satın aldı. İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan kamyonu bin 200 YTL'ye satın alan Hikmet Öğün, aracı dükkanının önüne çektirdi. Plakaları sökülen kamyonda yazılı "Bu dünyada dost istersen Kur'an yeter" yazısı ile ABS ve ASR yazıları dikkat çekti.


Hikmet Öğün, uzun süredir kullanılmadığı için adeta hurdaya dönen kamyonu temizledi. Susurluk kamyonunun gerçek sahibinde kalmasını istediğini ancak satışa çıkarılınca başkasına gitmesine gönlünün razı olmadığını söyleyen Hikmet Öğün, "Susurluk kamyonunu aldığım için çok mutluyum. Türkiye'nin gündemini değiştiren bir araca sahip olduğum için sevinçliyim" dedi.


Sarayköy ilçesinde icra yoluyla satışa çıkarılan kamyon için ihale yapılacağını duyunca katılmaya karar verdiğini belirten Öğün, "Susurluk olayından dolayı almak istedik ve aldık. Susurluk kamyonunu biraz düzeltip ilçemizin tanıtımı için kullanacağız. İlçemizin reklamı ve tanıtımı için kullanmak istiyoruz. Susurluk olayı ile ilgili kamyonun Sarayköy ilçesinde olmasını istediğimiz için aldık" dedi.


Hikmet Öğün, kamyonu kesinlikle parçalamayacağını belirterek, temizledikten sonra üzerine "Susurluk Hatırası" yazısı yazdıracağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 17:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?