2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

'Ulu Çınarın Kökleri'

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bilecik ve Bursa'daki tarihi eserlerin turizme kazandırılması için "Ulu Çınarın Kökleri" adlı destinasyon çalışması başlattı.

Destinasyon ile ilgili Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı 30 kişilik heyet ziyaret ederek, şehirdeki tarihi eserler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Söğüt-Metristepe ve Şeyh Edebali Türbesi'ni de ziyaret eden heyet, yeni belediye sarayının bahçesindeki tarihi saat kulesini de inceledi. "Ulu Çınarın Kökleri" çalışmalarıyla Bilecik ve Bursa'daki tarihi mekanların turizme kazandırılması hedefleniyor.

Başkan Selim Yağcı, destinasyonun İngilizce anlamının, ulaşılacak hedef, varılacak yol olduğunu belirterek, "Bizim de varılacak yolumuz, ulu çınarın köklerinde turizmi geliştirmek. Heyet bölgemizde 2 gün inceleme yapacak. Cuma günü İznik'te bu gezilen yerlerle ilgili belediyeler görüş ve taleplerini gündeme getirecek. Turizm gelişmesi tartışılacak. Her birim kendi sorumluluk sahalarıyla ilgili görüş beyan edecek" dedi.

Başkan Yağcı, tarihi eserlerin gün yüzüne çıkmasına önem verdiklerini, eski taş mektebi restore ederek belediye sarayına dönüştürdüklerini, ayrıca tarihi saat kulesini de elden geçirdiklerini bildirdi. Yağcı, "Bilecik, tabii ve tarihi zenginlikleri bakımından Bursa'ya patner olabilir. Bu sene Bilecik-Bursa yolu kısalacak. Turizm açısından bu çok iyi olacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 14:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?