2
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Bilecik'e at yarışı akını

Bilecik'te Ahilik ve Şeyh Edebali Kültür Şenlikleri çerçevesinde at yarışları yapıldı. Pelitözü göletinde yapılan yarışmaya vatandaşlar büyük ilgi gösterirken Bursa, Alanya, Ödemiş, Balıkesir, Akhisar, Side ve Kütahya bölgesinden yarışmacılar katıldı.

Heyecanlı ve çekişmeli geçen yarışlarda Bilecik koşusu, Bilecik Tarım ve Köyişleri Müdürlüğü koşusu, Belediye Başkanlığı koşusu, Garnizon Komutanlığı koşusu, Bilecik Valiliği, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı koşusu ve federasyon koşusu yapıldı. Yarışmacılara birer Türk bayrağı hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 12:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa Akış IP: 88.246.125.xxx Tarih : 24.09.2006 14:46:08
Ben Mustafa Akış. Antalya/Akseki/Ormana'lıyım. İstanbul'da ikamet ediyorum. Civarda Atlı Mustafa olarak bilinirim. Bu geleneksel yarışların gerektiği yeri bulması bir genç olarak beni sevindiriyor. Ben de Antalya'da rahvan taylarım var. İyi rahvan at alıp yarışlarda derece elde isteğim var. Bu atların değerinin bilinmesini ve eskiden olduğu gibi o şanlı ihtişamına kavuşması için çalışmaların yapılmasını istiyorum. Ben elimden geleni yapma çabasındayım. Umarımki bu değerler devem eder.