2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Engelli öğrencilerden sergi

Bilecik Valisi Musa Çolak, özürlülerin toplumda hak ettikleri yeri almaları için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi.

Eğitilebilir Çocuklar İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa Vali Musa Çolak, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Şuaiyip Doğanç ve çok sayıda protokol mensubu katıldı.

Bir konuşma yapan Vali Musa Çolak, Türkiye nüfusunun yüzde 12'sinin, yani yaklaşık 8 milyon kişinin engelli olduğunu hatırlattı. Engellilerin aldıkları eğitim sonucunda kendilerine yeterli hale gelmiş mutlu birer fert olarak toplumda yeri almalarını görmenin sevindirici olduğunu ifade eden Çolak, "Özürlülerimizin de diğer insanlarımız gibi hak ettikleri onurlu ve anlamlı bir hayat sürdürmeleri için daha yapılacak çok işimiz olduğunu düşünüyorum.

Son yapılan kanuni düzenlemelerle inanıyorum ki, özürlüler konusunda çok mesafe aldık Ancak kanunlar hayata geçirilebilirse bir anlam ifade eder. Bu konuda herkese iş düşmektedir. Özürlü olmak kusur değil, bu durumu kusur olarak görmek kusurdur. Özürlülerimiz, sosyal hayata faal bir biçimde katılmak, hayatın nimetlerinden yararlanmak istemektedirler. Bunlar bizim çocuklarımız, yalnız bırakmayalım.

Bu çocuklarımızın toplumda yerini hazırlamamız lazım, bu yolu birlikte yürümeliyiz" dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okuyup, şarkılar söyledi. Sinevizyon gösterisinin ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra öğrencilerin el becerileri sergilendi.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 12:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?