2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kamyoncunun derdi kamyona sığmaz!

Bilecik Kamyoncular Kooperatifi 2. Başkanı Erol Ünsal, kamyoncu esnafının sıkıntıda olduğunu söyledi.

Başkan Ünsal, şehirde bir kamyon garajı bile olmadığını belirterek, "Kamyonlarımızı park edecek yer zor buluyoruz. Kooperatifimize 80 kamyoncu kayıtlı. Nakliye ücretleri düşük, akaryakıt fiyatları çok yükseldi.

Borçlarımız devamlı artıyor. Birçok arkadaşımız vergi, BAĞ-KUR borçlarını ödeyemiyor. Arkadaşlar köşe bucak kaçıyor ama nereye kadar. Borç gırtlağa dayandı. Kamyoncular evine ekmek götüremez duruma geldi. Zaman geliyor, yola çıkacak harçlık bulamıyoruz.

Bankalarda protesto senetleri birikti. Nakliye fiyatları kurtarmadığı için mecburiyetten kamyona fazla yük yüklüyoruz ama bunun da 2 milyar cezası var. Ayrıca kamyon da aşırı yükten dolayı arızalanıyor. Hatta kazalar meydana geliyor. Yıl başında cezalar artıyor.

Kamyoncunun yüzde 70'inin yetki belgesinden haberi yok. Bizler günah keçisi değiliz. Kamyoncu esnafı maalesef can çekişiyor. Biz inanıyoruz ki meseleler aşılabilir, yeter ki bize sahip çıkılsın" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 12:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
göksel yılmaz IP: 88.254.151.xxx Tarih : 14.05.2008 17:28:37

bize destek çıkın derdimizi biyerlere duyurun.kendi malımızın düşmanı olduk fazla tonaj atıyoz kamyonlarımıza mazot yerine 10numara yag koyuyoz.cebinde 5 parası olmayan bi nakliye açmış insanların kapısında bekliyoz ve hiçbir nakliye belgesi olmayan nakliyecilerin eline kalmışız bıktık bu bizim meslegimiz mecbur yapmak zorundayız yaptıgımız işin iflasını bile veremiyoz vergilerde çok agır ve sesimizi duyuracagımız hiçbir dernegimiz yok kamyonculara sahip çıkılsın bu araçlar milli servet...