2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Orhan Kural: Bildiğim yoldan dönmeyeceğim

Bilecik'te konferans veren Gezginler Kulübü Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, hakkında açılan davalara rağmen doğru bildiği yoldan dönmeyeceğini söyledi.

6 Eylül Kültür Merkezi'ndeki konferansta konuşan Prof. Dr. Orhan Kural, "4. kez Bilecik'e geliyorum. Korkmayın, ben sizi sıkmam. Benim konferansım güzel ve farklı olur. 2 bin 700 konferans vermekle dünya rekoru bende. İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ilimize ulaşan yazılara ilk cevap veren Bilecik Valiliği oldu" dedi.

Yılmaz Erdoğan'ın çevirdiği son filmi değerlendiren Kural, "Bu film, gençleri sigaraya alıştırmak için çekilmiş bir filmdir. Sigaraya sebep olan her şeyle savaşacağım. Kimse sizi kullanamaz. Filmde her 3.5 dakikada sigara yakılmakta. Bunların hepsi planlı. Filmde Malbora paketi gösterildiği için savcılığa dilekçe verdim.

Kimseden korkmuyorum. Belki 30 yıl sonra daha iyi anlaşılacağım. Niye bunu ben yapıyorum biliyor musunuz? Çünkü siz bu konularda duyarsızsınız. Gençler, okula sadece bir diploma parçası için gidiyorsanız. Yanılıyorsunuz. Sizin ilk göreviniz faydalı vatandaş ve iyi bir öğrenci olmaktır. Ben bu salondan 10 kişi kazansam kar.

TV programlarında Banu Alkan'ın göğüs dekoltesi, Hakan Şükür'ün doğum günüyle dolu bir dünya görüyoruz. Biz bunlarla uğraşıyoruz. Çok büyük israf var. Ben gördüklerimi anlatmasam vicdan azabı çekerim. 17 mahkemem var. Hakkımda birçok dava açıldı. Ben kimseden korkmuyorum, doğru bildiğim yoldan vazgeçmeyeceğim" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2005 Cumartesi 16:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?