16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Trilyonlar harcandı ama...

Bilecik'e bağlı Osmaneli İlçesi'nde, trilyonlar harcanarak inşa edilen ve hastane yapılması planlanan bina çürümeğe terk edildi.

Sakarya Nehri'nin yanı başındaki araziye 1999 yılında inşa edilmeye başlanan bina, senelerdir atıl vaziyette duruyor. Daha önce kum çıkarılan arazideki kum ocağı da 2 sene önce faaliyetini durdururken, etrafı çöplük oldu.

Hastane olarak yapılması planlanan binanın daha sonra bir kısmı okula çevrilirken, binanın şimdilerde iç kısımları hayvan pisliğiyle dolmuş durumda. İçki şişelerinden geçilmeyen bina, ayyaşların mekanı haline geldi. Binada hiçbir faaliyet göze çarpmazken, yetkililerden de hiçbir ses çıkmıyor.

Osmaneli sakinleri, "Zaten bu bina deprem riski göz önüne alınmayarak dolgulu araziye yapıldı. Bina tamamlanıp hizmet verseydi, yanı başından Sakarya Nehri geçtiğinden dolayı şiddetli yağmurlarda bir sel felaketinden kaçınmak imkansız olurdu. İlçemizde sadece sağlık ocağı bulunuyor.

Hastalarımız Bilecik'e ve civar illere sevk ediliyor. Yollarda hastalarımız ölüyor. İlgililer sesimize kulak versin" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 10:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?