19
Mayıs
2024
Pazar
SÖĞÜT - BİLECİK

727. Söğüt Şenlikleri başladı

Türk milletinin en eski gelenekleri arasında olan 727. Ertuğrul Gazi'yi anma ve Söğüt Şenlikleri başladı. 

Söğüt Şenlikleri, Vali Musa Çolak önderliğinde Ertuğrul Gazi Türbesi'nin ziyaret edilmesiyle başladı. Daha sonra Türk büyükleri anıtına çelenklerin sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Vali Musa Çolak, Ertuğrul Gazi'nin, Türk milletinin hayatında çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Oğuzhan'dan Büyük Önder Atatürk'e kadar devlet kuran atalarımızın bayraklarının dalgalandığı bu topraklara, Orta Asya'dan 400 çadırla gelerek yerleşen Ertuğrul Gazi, büyük bir cihan devletinin de temellerini atmıştır. Altı asırdan fazla yaşayacak olan Osmanlı'nın tohumu, Söğüt ve civarında filizlenerek kök salmış ve üç kıtadaki gölgesinde birçok milleti barış, huzur ve güven içinde barınmıştır. Milletimiz büyük bir ailedir. Bir ve bütün olmak için kültürümüze sahip çıkmak ve onu yaşatmak zorundayız. Ev sahibi olarak gelen konuklarımızın rahatı için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnşallah bu yıl 727.'sini düzenlediğimiz Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri, dostluğa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe katkı yapar" dedi. 

Konuşmaların ardından Osmanlı'nın ilk mescidi olan Kuyulu Mescit'e gidilerek dua edildi. Oğuz Boyları Konfederasyonu Başkanı Niyazi Çapa ise çadırları gezerek, Yörüklere 'Hoş geldiniz' dedi. 

Bu yıl 12-13-14 Eylül tarihleri arasında 727.'si gerçekleştirilecek olan Ertuğrul Gazi'yi anma ve Söğüt Şenlikleri'ne 10 yıl aradan sonra ilk kez Cumhurbaşkanı katılacak. Törene, Cumhurbaşkanı, Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu katılacak.

"PARTİ BAYRAĞI ASILMAYACAK" 

3 gün sürecek olan şenlikler için sıkı bir güvenlik önlemi alındığını belirten Bilecik Emniyet Müdür Tayfur Erdal Ceren, kesinlikle siyasi simge ve bayraklara izin verilmeyeceğini belirtti. Söğüt'teki parti binalarına bile parti bayrakları asılmayacağını dile getiren Ceren, "Parti binasına bayrak asanlar hakkında da işlem yapılacak. Şenliklerde 2 bin polisin görev yapacak. 50 güvenlik kamerası da kayıtta olacak. Bir polis helikopteri de havadan şenliği takip edecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 17:02:38
Güncelleme :12 Eylül 2008 Cuma 17:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?