24
Mayıs
2024
Cuma
SÖĞÜT - BİLECİK

Bahçeli, Arınç'ın yanına oturmadı

SÖĞÜT ŞENLİKLERİNDE PROTOKOL KRİZİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanı Faruk Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile BBP Lideri Yılmaz Topçu, 729. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'ne katıldı.

Şenlik alanındaki programın başlamasından önce MHP Lideri Bahçeli, bakanların yer aldığı protokol bölümüne oturmadı.

Cuma günü başlayan 729. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Sögüt Şenlikleri'nin son gününde çeşitli etkinlikler düzenledi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanı Faruk Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile BBP Lideri Yılmaz Topçu şenliklere katıldı. Sabahın erken saatlerinde başlayan program çerçevesinde protokol üyeleri Kaymakamlık önünden Ertuğrul Gazi Türbesi'ne kadar yürüdü. Yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte MHP Lideri Bahçeli, protokol üyelerinden ayrı yürüdü. Alkışlar arasında Ertuğrul Gazi türbesine gelen Bülent Arınç ve Çelik ile BBP lideri Topçu türbede dua etti. Duanın ardından Arınç, şeref defterine yazı yazdı. Ardından protokol üyeleri şenlik alanına geçti. Yürüyüşte Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz'ın yanı sıra sultan Abdulhamit'in 4. nesilden torunu Orhan Osmanoğlu ve Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu da yer aldı.

Protokol üyeleri çadırların önünden şenlik alanına geçtiği esnada vatandaşlarla bir süre görüştü. Bir vatandaş Bakan Arınç'a tablo hediye etti. Ardından protokol üyeleri şenlik alanındaki yerlerine geçti. Bakan Arınç ve Çelik ile BBP Lideri Topçu'nun yerini almasının ardından MHP Lideri Bahçeli alana geldi. Bahçeli, protokol üyelerinin bulunduğu bölüme oturmadı. Protokolün yanındaki bölümde partililerle birlikte oturmayı tercih eden Bahçeli'yi bazı yetkililer protokol bölümüne davet etti. MHP lideri Bahçeli de partililerle oturmayı tercih etti.

ABDÜLHAMİT'İN TORUNLARI DA YÜRÜYÜŞE KATILDI

Bu arada, 2. Abdulhamit Han'ın torunları Orhan Osmanoğlu ile Abdulhamit Kayıhan Osmanoğlu da programa katıldı. Protokolle bir süre yürüyen Osmanlı torunlarına vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

Şenlik, halk oyunları gösterileriyle devam etti.

SÖĞÜT ŞENLİKLERİNDE PROTOKOL KRİZİ
SÖĞÜT ŞENLİKLERİNDE PROTOKOL KRİZİ
SÖĞÜT ŞENLİKLERİNDE PROTOKOL KRİZİ
SÖĞÜT ŞENLİKLERİNDE PROTOKOL KRİZİ
SÖĞÜT ŞENLİKLERİNDE PROTOKOL KRİZİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2010 Pazar 11:54:03
Güncelleme :19 Eylül 2010 Pazar 11:55:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?