26
Mayıs
2024
Pazar
SÖĞÜT - BİLECİK

Kaymakam adayları Söğüt'ü gezdi

KAYMAKAM ADAYLARI SÖĞÜT'Ü GEZDİ

İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığınca düzenlenen Çanakkale gezisine katılan 50 kaymakam adayı Bilecik'in Söğüt ilçesini ziyaret etti.

Bilecik Valisi Musa Çolak, Kaymakam Vekili Hasan Kayhan, Söğüt Belediye Başkanı Osman Güneş ve Küre Belediye Başkanı Cafer Köseoğlu tarafından karşılanan İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı Yakup Canpolat, şube müdürleri, eğitim uzmanları ve 50 kaymakam adayı, Söğüt'te tarihi ve turistik bölgeleri gezdi.

İlk olarak Dursun Fakıh türbesini ni ziyaret eden heyet, daha sonra Söğüt Müzesi, Hamidiye İdadisi ve Darül Eytam (Yetimler Yurdu) ve Ertuğurul Gazi türbesini gezdi.

Vali Çolak, Bilecik'in kuruluş, kurtuluş ve diriliş şehri olduğunu söyledi.

Büyük bir tarih ve kültür mirasına sahip bu toprakların, Türkiye'nin en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu anlatan Çolak, "Bir tohum olarak bu topraklarda filizlenen Osmanlı ulu çınarı, altı asır boyunca üç kıtada milyonlarca farklı inanç ve ırktan insanı adaletle, hoşgörüyle gölgesinde barındırmıştır. Osmanlının doğuşuna şahitlik eden bu topraklar, bunun gururunu taşımaktadır. Yine Türk tarihinin dönüm noktalarından birini oluşturan Kurtuluş Savaşımızın en önemli aşamalarından olan İnönü zaferleri bu topraklarda kazanılmıştır" dedi.

KAYMAKAM ADAYLARI SÖĞÜT'Ü GEZDİ
KAYMAKAM ADAYLARI SÖĞÜT'Ü GEZDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 19:19:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?