19
Mayıs
2024
Pazar
SÖĞÜT - BİLECİK

Valinin ziyareti

Bilecik Valisi Musa Çolak, Söğüt ve İnhisar ilçelerinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

13 Kasım 2007


Vali Çolak, Söğüt Kaymakamı Yakup Canpolat, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, Bayındırlık ve İskan Müdürü Mustafa Nar, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erol Bandırmalıoğlu, İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdür vekili Tümer Aksulu ile Hamidiye İdadisi’nin rölöve, restorasyon ve çevre düzenlemesi devam eden çalışmaları yerinde inceledi.


Çolak, Bilecik ve ilçelerinde bulunan tarihi eserlerin önemli bölümünün onarım ve restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Tarihi ve kültür varlıkları açısından zengin bir kentte sahibiz. Yok olan eserleri ortaya çıkarmak ve turizme kazandırılması için eserlerin onarımlarında ve restorasyonlarında ciddi bir çalışma var” dedi.
"Eğitime Yüzde Yüz Destek" kampanyası dahilinde yaptırılan ilköğretim okulunda da incelemelerde bulunan Vali Çolak, yetkililerden bilgi aldı.


Daha sonra Vali Çolak ve beraberindekiler İnhisar ilçesini ziyaret ederek, ilçeye yapılacak yeni sağlık ocağı binasının yer tespiti için ilçe Kaymakamı Meral Demirbaş, Belediye Başkanı Hüseyin İkiz ve İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Altınışık ile birlikte incelemelerde bulundu. Vali Çolak, İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Kemal Raşit Yalçın ile birlikte İller Bankası tarafından Tozman Köyü’nde tamamlanan içmesuyu sondaj çalışmasını ve KÖYDES projesi kapsamında yapılan yolda da incelemelerde bulundu. Vali, çocuklara şeker dağıttı.


Bilecik’te içme suyu olmayan köyün kalmadığını ve merkez Örenköy ile İnhisar Tozman Köyü’ne de 2008 yılında yeni kaynakların içme suyu şebekesine bağlanacağını belirten Vali Çolak, şöyle konuştu:


“Köylerimiz her geçen gün gelişmektedir. Biz bu hizmetlerin yanında tarım, hayvancılık, seracılık ve meyvecilik konusunda destek veriyoruz. Köylülerimiz üretmeye devam etsinler, biz ürettikleri ürünleri pazarlamasında yardımcı oluruz. Üretim için yapılan tüm projelere destek veriyoruz, yeter ki sizler üretin. Devletimiz bizleri hizmet yapsın diye gönderiyor. Görevimiz en iyi hizmet vermektir. Ben ve arkadaşlarım bunun için buradayız.”


Vali Çolak, ayrıca Tarpak-Eskişehir karayolunda ve Küre-Bilecik yolunda incelemelerde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 16:23:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NAİL DEMİRCİ IP: 212.156.113.xxx Tarih : 20.03.2008 15:07:20

değerli söğütlüler çalışkan ve dürüst olduğunuzu biliyorum çünkü 12 sene orada görev yaptım oranın ekmeğini yedim suyunu içtim dejenere olmamış halen daha anadolunun gelenek ve göreneklerini sürdüren bir ilçemiz eğer sayın valimizi destekler ve gerekeni yaparsanız daha ileri seviyeye gelirsiniz sizede be yakışır tüm söğüt halkına selamlar.......nail demirci