30
Nisan
2024
Salı
GEMLİK - BURSA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu

Genel Bilgiler

Uludağ Üniversitesi Gemlik Sunğipek – Asım Kocabıyık Yerleşkesi, Cumhuriyet döneminin simge sanayi kuruluşlarından biri olan Sunğipek Fabrikasının arazisi üzerine kuruludur. Sunğipek Fabrikasının adı, Mustafa Kemal Atatürk tarafından 26 Kasım 1935 tarihinde konulmuştur. 28 Kasım 1935 tarihinde fabrikanın temeli atılmış ve 1 Şubat 1938 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılmıştır. Fabrika, zamanla teknolojinin eskimesi sonucu üretimini durdurmuş, 1997 yılında özelleştirme kapsamında Sümer Holding bünyesinde satışa sunulmuş, 1998’de ise Tekel’e devredilmiştir. 2004 yılında da, 293 dönümlük arazisi, Özelleştirme İdaresi tarafından Uludağ Üniversitesine devredilmiştir.

Gemlik'te bulunan tarihi Sunğipek Fabrikası alanının, 2004 yılında Üniversitemize tahsis edilmesinden sonra, Yüksekokulun Kurucu Müdürlüğü’ne Prof. Dr. Abdurrahim KORUKÇU atanmış ve yapılaşma çalışmalarına başlanmasıyla, yüksekokulumuzda eğitim öğretim başlamıştır. Meslek Yüksekokulumuzun adı, Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı'nın Yüksekokulumuza yaptığı katkılardan dolayı 2005 yılında Yüksek Öğretim Kurulu tarafından GEMLİK ASIM KOCABIYIK MESLEK YÜKSEKOKULU olarak değiştirilmiştir.

Yapılaşma çalışmalarının hızla devam ettiği Gemlik Sunğipek Yerleşkesinin adı, Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı'nın Üniversitemize yaptığı katkılardan dolayı, Uludağ Üniversitesi Senatosunun 21 Mayıs 2007 tarihinde aldığı karar ile “Gemlik Sunğipek – Asım Kocabıyık Yerleşkesi” olarak değiştirilmiştir..

Yerleşkemizde, Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu ve Hukuk Fakültesi’nde eğitim öğretim devam etmekte olup, 1 kız ve 1 erkek öğrenci yurdu inşaatı devam etmektedir. Ayrıca, yerleşkemiz arazisinde bulunan yaklaşık 2000 zeytin ağacı Temmuz 2006’da kurulan damla sulama sistemi ile sulanmakta, bakım ve hasadı yapılmaktadır.

Yüksekokulumuzun, 2008 – 2009 Eğitim Öğretim Yılında 6 Programda kayıtlı, toplam 407 öğrencisi bulunmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu
Adres2 :Gemlik / BURSA
Posta Kodu :16600
Telefon :0224 512 34 91/92/93
Faks :
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.