18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Umurbey cinayeti çözüldü

Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne bağlı Umurbey köyü Değirmenlik mevkiinde ölü olarak bulunan Abdullah Kalafat'ın katil zanlısı olduğu iddiasıyla 3 kişi gözaltına alınırken, zanlılardan ikisi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Edinilen bilgiye göre, 19 Temmuz günü Umurbey Değirmenlik mevkiinde ölü olarak bulunan Abdullah Kalafat (44) cinayeti ile ilgili olarak jandarma geniş çaplı soruşturma başlattı. Abdullah Kalafat'ın cep telefonunu mahkeme kararı ile takibe alan ve geçmişteki görüşmelerini de inceleyen ekipler, yaklaşık 20 günlük bir çalışma sonrası olaya adı karışan M.A.D. (40), S.A. (39) ve İ.B.'yi gözaltına aldı.

İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'nda, sorgulamaları tamamlanan zanlılar, yapılan işlemlerin ardından Gemlik Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılardan M.A.D.'nin alınan ifadesinde, yaşı küçük olan kızıyla ilişkilisi bulunduğunu öne sürdüğü Abdullah Kalafat'ı kendisinin öldürdüğünü kabul ettiği iddia edildi.

Önceki gün akşam saatlerinde nöbetçi savcıya ifade veren zanlılar, daha sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan M.A.D. ve S.A. tutuklanarak, Bursa Cezaevi'ne gönderilirken, İ.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Umurbey Değirmenlik yolu üzerindeki havuz kenarından 19 Temmuz sabahı boynu kısmen kesilmiş ve vücudunun çeşitli yerlerinde çok sayıda bıçak izi bulunan Abdullah Kalafat ölü olarak bulunmuş, olayın ardından Jandarma ekipleri çok yönlü soruşturma başlatmış ve 20 civarında kişinin ifadesine başvurarak, cinayetle ilgili ipucu aramıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 16:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?