28
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Bin 300 kanatlı itlaf edilecek

Bursa'nın Gürsu İlçesi'ne bağlı Karahıdır Köyü'nde yüzde 60'lık kuş gribi vakasının görülmesi nedeniyle, bölgede toplam bin 300 adet kanatlı hayvanın itlaf edileceği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, bu akşam Gürsu İlçesi'ne bağlı Karahıdır Köyü'nde yüzde 60'lık kuş gribi vakasının görülmesi nedeniyle köyde bulunan kanatlı hayvanlar itlaf edildi. 7 kilometrelik alanın karantina altına alındığı bölgede karantinanın 21 gün devam edeceği bildirildi.

Karahıdır Köyü'nde İsmail Söylemez isimli şahsın 3 tavuğunun ölmesi nedeniyle kuş gribi şüphesiyle köyde bulunan 100 hayvan daha itlaf edilecek. Ayrıca İnegöl İlçesi'ne bağlı Akbaşlar Köyü ile İznik ve Harmancık İlçeleri'nde bulunan toplam bin 300 adet kanatlı hayvanın daha itlaf edileceği bildirildi.

Bursa Tarım İl Müdürü Hüseyin Yıldızer, yaptığı açıklamada, itlaf edilen hayvanların değerinin 100 milyar lirayı bulduğunu, bunları itlaf etmenin kendileri için zor bir durum olduğunu ancak alternatif bir yolun da bulunmadığını söyledi.

Öte yandan, ilk kez gerçekleştirilen bir yöntemle kanatlı hayvanlar aparatla bir poşet içine konularak, verilen karbondioksit gazıyla 20 saniyede itlaf ediliyor.

.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 10:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?