17
Mayıs
2024
Cuma
HARMANCIK - BURSA
Belediye Sayfaları

300 yıllık han alevlere yenik düştü

Harmancık İlçesi’nde bulunan 300 yıllık Karaveyisoğlu Konakları’nın bir bölümü yandı.
Edinilen bilgiye göre, Harmancık’ın merkezinde Osmanlı İmparatorluğu döneminde beylik sarayı olarak kullanılan Karaveyisoğlu Konakları’nda, akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

3 dönümlük arazi üzerine kurulu olan binaların bir bölümü yandı. Yangın, yerleşim birimlerine yakınlığından dolayı vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Yangın, Bursa Büyükşehir İtfaiyesi’nin yanısıra çevre ilçelerden gelen 17 ekibin müdahalesiyle 4 saatlik bir çalışma sonrasında kontrol altına alınabildi.

Harmancık Belediye Başkanı Ahmet Tufan, konakların yanmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal, geçen hafta içinde buraya gelerek, SİT alanı olan bu bölgede incelemelerde bulunmuş ve binaların restore edilmesi yönünde karara varılmıştı. Bu incelemelerden sonra yangının çıkmış olması düşündürücü" dedi.

Tufan, binaların çevresinde elektrik kablolarının bulunmadığını, bu yüzden yangının sabotajdan dolayı çıkmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu bildirdi. Yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 13:37:59
Güncelleme :4 Kasım 2005 Cuma 14:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?