20
Mayıs
2024
Pazertesi
HARMANCIK - BURSA
Belediye Sayfaları

Bir mektupla yüzlerce kitap

Bursa'nın dağ ilçelerinden Harmancık'ta bir öğrenci, milletvekillerine ve Milli Eğitim Bakanlığı'na mektup yazarak, okuluna yüzlerce kitap gönderilmesini sağladı.


Harmancık İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 8/A öğrencilerinden Fatma Betül Balım, 14 Kasım 2007'de Milli Eğitim Bakanlığı ve Bursa milletvekillerine yazmış olduğu bir mektupta, okul kütüphanesinde ders kitaplarından başka kitap bulunmadığını belirterek, kütüphanelerinin zenginleştirilmesini istedi. Öğrencinin yazmış olduğu mektubu dikkate alan bakanlık, Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı'dan konu ile ilgilenmesini isteyerek okulun kütüphanesinin donatılmasını talep etti. AK Parti Milletvekili Kızılcıklı, beraberinde getirmiş olduğu kitapları okul kütüphanesine teslim etti.


Kızılcıklı, Harmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim Göleç, Okul Müdürü Recep Doğru ve öğretmenlerin hazır bulunduğu törende, "Bugün burada öğrencimiz Fatma Betül Balım'ın yazmış olduğu mektubu üzerine toplanmış bulunuyoruz. Bursa'ya en uzak ilçelerden biri olan Harmancık imkanlarını ne kadar zorlasa da, eğitim araç ve gereçleri eksikliğini tamamlayamamanın sıkıntısını çekmektedir. Fatma Betül Balım, milletin temsilcisi vekillerimize kısa bir mektup ile bu durumu bildirdi, biz de öğrencimizin çağrısını dikkate aldık ve kitap getirdik. Öğrencimizi bu davranışından dolayı tebrik ediyorum" dedi.


Konuşmanın ardından Kzılcıklı'nın getirmiş olduğu dünya klasikleri, çağdaş Türk edebiyatı, yakın dönem ve daha birçok kitaptan set okul kütüphanesine teslim edildi.


Harmancık İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencisi Fatma Betül Balım mektubunu dikkate alan Milletvekili Sedat Kızılcıklı ve yetkililere mektubunu dikkate aldıkları için teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 17:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?