26
Mayıs
2024
Pazar
HARMANCIK - BURSA
Belediye Sayfaları

Bursa mutfağını dünyaya tanıtacaklar

BURSA MUTFAĞINI DÜNYAYA HARMANCIK TANITACAK

Bu yıl 8.'si düzenlenen 'Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nde, Bursa mutfağını Uludağ Üniversitesi (UÜ) Harmancık Meslek Yüksekokulu öğrencileri dünyaya tanıtacak.

Bu yıl 8.'si düzenlenen 'Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali' başladı. Diğer adı 'İstanbul Mutfak Günleri' olan ve 18-21 Mart arasında düzenlenen festivale 22 ülkeden katılım olurken, Türkiye'den ise 18 üniversite yer aldı. Festivalde Bursa'yı ve Uludağ Üniversitesi'ni Harmancık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri temsil ediyor. Harmancık Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Sercan Kıllı, 'pratik gençler' kategorisinde 'böğürtlen soslu Çardı dolma' ile Bursa'yı temsil edecek. Ana yemek katgorisine ise öğrenciler, 'asma yaprağında şehzade sarma, fesleğenli portakal çorbası ve pekmezli ceviz helva' ile yarışacak.

Aşçılık Hocası Ramazan Uslu, yiyecek ve içecek sektörü için kalifiye eleman yetiştirmeyi amaçladıklarını, sektörün orta ve üst düzey yöneticilerine de mesleki konularda yardımcı olduklarını söyledi. Uluslararası Gastronomi Festivali'nin öğrenciler için faydalı olacağını belirten Uslu, öğrencilerin yabancı ülkelere gitmesi için yollarının da açılmış olacağını ifade etti. Uslu, "Yarışmaya iki alanda katılıyoruz. Sercan Kıllı'nın 'böğürtlen soslu Çardı dolması'ndan ödül bekliyoruz. Yemeğe 'Çardı' ismini ise Harmancık'ın eski adı olduğu için verdik. Yarışmadan umutluyuz. Öncelikle Türkiye'nin, sonra da okulumuzun gurur kaynağı olmak istiyoruz" dedi.

BURSA MUTFAĞINI DÜNYAYA HARMANCIK TANITACAK
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 13:53:02
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 13:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?