2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM
Belediye Sayfaları

500 sülün doğaya bırakıldı

Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde 6 ay boyunca özel olarak barınaklarda yetiştirilen 500 sülün, şafak vakti doğaya bırakıldı.

Karacabey İlçesi'nde bulunan keklik ve sülün yetiştirme çiftliğinde özel olarak bakılan sülünler içerisinden seçilen 500 sülün, Çevre Orman Bakanlığı Müsteşarı Hasan Sarıkaya'nın da katıldığı bir törenle sabah 06.00'da Ekinlik Köyü ormanlık alana bırakıldı. Av yasağı bulunan bölgeye salınan 350 dişi, 150 erkek sülün kuşlarının yetkililer tarafından devamlı kontrol edileceği ve kuşların üremesinin sağlanacağı öğrenildi.

Bugüne kadar 26 bin keklik, 15 bin sülün toplam 40 bin kanatlı hayvanın doğaya salınarak özgürlüklerine bırakıldığını belirten Çevre Orman Bakanlığı Müsteşarı Hasan Sarıkaya, doğal hayatı korumak yaban hayatını geliştirmek için hayvanları saldıklarını ifade etti. Kara avcılığıyla ilgili kanun çıkartıldıktan sonra yaban hayatını ve kara avcılığını geliştirme faaliyetlerinin yoğunlaştığını kaydeden Sarıkaya, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde yaban hayvanı yetiştiriciliğine dayalı avlak işletmeciliğine başladığını söyleyen Bursa Çevre ve Orman İl Müdürü Müfit Aydın, "Bu proje hem halkımızın yerinde istihdamı hem de belli türlerde tükenmeye yüz olan hayvan sayılarını arttırarak doğanın yaban hayvanı bakımından zenginleştirilmesi açısından büyük önem arz ediyor. Türkiye'de 2.5 milyon yaban hayvanı yaşamasına elverişli olmasına rağmen mevcut veriler 250 bin civarında. Daha yapacak çok şey var. Keklik ve sülün üretiminin Türkiye genelinde yaygınlaşması lazım" dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Hasan Sarıkaya ve beraberindekiler, daha sonra Karacabey'de bulunan ayı barınağını gezerek bilgi aldı.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 12:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?