17
Mayıs
2024
Cuma
KELES - BURSA
Belediye Sayfaları

Babasının mezardan çıkması gerekiyor!

Bursa’nın Keles İlçesi’nde, ikiz olmadığı halde ikiz, 1962 doğumlu olmasına rağmen 1968 doğumlu görünen bir vatandaş, bu yanlışlığı düzeltmek için ölen babasını mezardan çıkarması gerektiği söylenince ne yapacağını şaşırdı.

Keles’e bağlı Epçeler Köyü’nde yaşayan Ali Ertürk, ikiz olmadığını ve nüfusa 6 yaş küçük yazıldığını iddia ederek mahkemeye başvurdu. Bunun üzerine mahkeme, Ali Ertürk ile kardeşi Cemal Ertürk’ü kemik yaşı tespiti için Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk etti.

Hastane, Ali Ertürk’ün 39-45 yaşları arasında olabileceğini, Cemal Ertürk’ün daha küçük olduğunu, dolayısıyla ikiz olamayacakları yönünde rapor verdi.

Ayrıca doğum raporunu tanzim eden zamanın muhtarı Mustafa Ertaş ile 5 şahit mahkemede ifade verdi. Okul kayıtları da çıkarılırken, Ertürk’ün okula 4 yaşında başladığı belgelerle tescillendi.

Ancak Keles Nüfus Müdürlüğü, eğer iddialar kabul edilirse, Ali Ertürk doğduğu zaman babasının 12 yaşında olacağını, bunun ise imkansız olduğunu belirterek itiraz etti. Bunun üzerine mahkeme davayı reddetti.

Mahkeme, babasının yaşı da küçük yazıldığı için Ertürk’e yaşını büyültemeyeceğini, ancak ölü babasının yaşını büyültmesi için dava açabileceğini söyledi. Bunun için babasının mezardan çıkarılması gereken Ertürk ne yapacağını şaşırdı.
Ertürk, "Kardeşimle ikiz olmadığımız halde nüfusta ikiz gözüküyoruz.

Ayrıca ben 6 yaş küçük yazılmışım. Bu hatayı düzeltmek istiyorum. Ancak babamın yaşının da nüfusa küçük yazıldığı ortaya çıktı. Bunun için de babamın mezarının açılması ve kemiklerinden yaş tespiti yapılması lazım. Fakat bu iş çok masraflı. Ayrıca babamın kemiklerini sızlatamam" diye dert yandı.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 17:09:09
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 14:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?