23
Mayıs
2024
Perşembe
KELES - BURSA
Belediye Sayfaları

Bağ-Kur skandalı

Keles'te, iş kazasında kolunu kaybeden bir vatandaşa takılan protez kol, Bağ-Kur tarafından 2 yıl sonra geri alındı.

Keles’e bağlı Gelemiç Köyü’nde yaşayan 3 çocuk babası Celalettin Yağlı (37), 6 yıl önce isteğe bağlı olarak Bağ-Kur’a kayıt yaptırıp primlerini ödemeye başladı. Geçirdiği bir kaza neticesinde elini kaybeden Yağlı, 2000 yılında Bursa Devlet Hastanesi’ne gitti ve kendisine protez kol takılması için rapor aldı.

Yağlı, Karma Grup diye bir şirkete protez kol taktırırken, Bağ-Kur bu protezin parasını ödedi. Ancak Celalettin Yağlı’nın sevinci 2 sene sürdü. Şirketin protezleri yüksek fiyata Bağ-Kur’a sattığı tespit edilince, müfettişler, Yağlı’yı Bursa’ya çağırdı. Şirketin fahiş fiyat aldığı söylenerek, Yağlı’dan mahkemeye gidip ifade vermesi istendi. Sonra da takılan protez Yağlı’dan sökülerek geri alındı.

Başına gelenlerle ikinci kez yıkılan Yağlı, "Müfettişler, protezin en kısa zamanda iade edileceğini, kesinlikle mağdur olmayacağımı söyledi. Ancak 3 senedir protezimi geri vermedi. Devamlı Bağ-Kur’a giderek protez istiyorum. Gelince haber vereceklerini belirtiyorlar. Benim hiç bir kusurum yok. Takılan elimi geri aldılar. Çok mağdurum" diye dert yandı.


 

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 13:34:58
Güncelleme :7 Temmuz 2006 Cuma 17:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?