25
Mayıs
2024
Cumartesi
KELES - BURSA
Belediye Sayfaları

Karagöz'le tarım dersi

ÇİFTÇİLERE KARAGÖZ'LE TARIM DERSİ

Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles'te çiftçilere gölge oyunuyla tarım sigortası ve damlama metoduyla sulama anlatılıyor.

Kaymakamlık ve Keles Belediyesi'nin başlattığı projeyle, unutulmaya yüz tutan Türk gölge oyunu Karagöz ve Hacivat'ın yaşatılması için Baraklı Köyü İlköğretim Okulu'nun öğretmenlerinden oluşan Karagöz ekibi kuruldu.

Ekip, çeşitli kaynaklardan araştırmalar yaparak, bu konuda profosyonel kişilerle görüşüp figürler temin etti. Ayrıca ilçeye hitap edecek şekilde metinler oluşturuldu. Güldürürken öğretmenin hedeflendiği oyunlarda özellikle çiftçileri ilgilendiren tarım sigortası, damlama sulama gibi konular seçildi. Hem Keles'in köylerinde, hem de ilçe merkezinde öğrenci ve yetişkinlere gösteriler yapılarak Karagöz gölge oyunu yaşatılmaya çalışılıyor.

Kaymakam Akın Ağca, "Aslında bu projede bir taşla iki kuş vurmuş olduk. Hem milli kültürümüzün önemli bir öğesi olan gölge oyununun yaşaması ve yeni nesillere aktarılması, hem de vatandaşlarımıza öğretici metinler aracılığıyla yararlanabilecekleri bilgiler verilmesini hedefliyoruz. İlk defa 2009 yılında uyguladığımız çalışmayı 2010 yılında devam ettireceğiz. Gerekli ekipmanın sağlanması konusunda yardımları için belediyemize ve projenin uygulayıcısı olan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

ÇİFTÇİLERE KARAGÖZ'LE TARIM DERSİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 10:47:01
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 15:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?