28
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

Kömürlükte resim atölyesi

Bursa'nın Keles İlçesi'ne bağlı Baraklı Köyü'nde bir okul müdürü, evinin altındaki odunluğu resim atölyesine çevirdi.

Baraklı İlköğretim Okul Müdürü Yaşar Cesur, hobi olarak yaptığı resimlerini odunlukta çiziyor. Resme olan merakının üniversite yıllarında başladığını belirten 18 yıllık öğretmen Yaşar Cesur, resim yaparken kendini çok rahat hissettiğini söyledi. Baraklı Köyü'ne 13 yıl önce gelen Cesur, kendisini köy halkından biri gibi hissediyor.

Üniversite yıllarında okuduğu Edirne Eğitim Yüksek Okulu'nda sergi açtığını söyleyen Cesur, "Üniversitede açtığım sergide 70 eser sergiledim. 1993 yılında Bursa'da Akbank Sanat Galerisi'nde de sergi açarak resimlerimi sergileme imkanı buldum. 1996 yılında evlenince resim yapmayı bıraktım ve 2005 yılına kadar fırçayı elime almadım.

Kasım ayında evimin odunluğunu düzenleyerek bir bölümünü resim atölyesine çevirdim. Tamamen hobi olarak yaptığım resimleri burada çiziyorum. Sürrealist, yani gerçek üstü resimler daha çok hoşuma gidiyor. Burada hem stresimi atıyor hem de tutku haline gelen resimlerimi tuvale yansıtıyorum" dedi.

Bugüne kadar 300'e yakın resim çizdiğini belirten Cesur, tablolarını beğenen köy sakinlerine hediye ettiğini söylüyor.

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 14:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih aksungur IP: 78.171.55.xxx Tarih : 2.05.2008 22:19:15

hocam kelesin ticaret lisesi sizce nasıl ben gemlikteyim gitmek istiyom ama nasıl bi yer bilmiyom msn adresim fth_aksngr@windowslive.com eklersenizx konuşuruz