24
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Belediye üniversiteye talip

Bursa'da, özel sektörün de kurucuları arasında yer alacağı 2. üniversitenin kurulması konusunda, merkez Kestel Belediyesi yer tahsisinde bulunacağını açıkladı.

Bursa Valisi Nihat Canpolat'ın ilçe gezileri kapsamında ziyaret ettiği Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, kampüs alanı için gerekli olan arazinin ilçede bulunduğunu bu konu ile alakalı Uludağ Üniversitesi nezdinde girişimde bulunduklarını söyledi.

Bursa'nın doğu yakasında sanayi ile birlikte hızlı bir büyümenin gerçekleştiğini belirten Başkan Acar, "Bursa'da eğer 2. üniversite yapılacaksa Kestel buna taliptir. Kıraç durumda geniş bir alan Kestel'in üst kısmında mevcuttur. Bu alana binaların yapılması ile çok güzel bir kampüs kurulabilir" dedi.

Kestel Belediye Başkanı Acar, son çıkan Büyükşehir Kanunu ile Kestel'in metropol ilçe durumuna geldiğini belirterek, "Ancak şimdiye kadar Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir nimetinden faydalanamadık. Özellikle ulaşım alanında ilçe halkı oldukça sıkıntı çekiyor. Heykel'e çıkmak isteyen bir hemşehrimiz en az iki araç değiştirirken, üniversiteye giden bir öğrencimiz 3 araç değiştirmek mecburiyetinde kalıyor. Ulaşım sıkıntısının çözümü konusunda desteklerinizi bekliyoruz" diye konuştu. Kaymakamlığı da ziyaret eden Nihat Canpolat daha sonra ilçeden ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 23:03:57
Güncelleme :7 Temmuz 2006 Cuma 17:25:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?