18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Vani Mehmet Efendi pilav gününde anıldı

Bursa'nın doğu kalesi Kestel'in kuruluşunda önemli rol oynayan Vani Mehmet Efendi için düzenlenen pilav günü ilgi gördü.

Vani Mehmet Efendi tarafından yaptırılan Merkez Camii bahçesinde gerçekleştirilen pilav gününe, Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutam, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Tedaş Bursa Bölge Müdürü Durali Ferik, protokol mensupları ile çok sayıda vatandaş iştirak etti. Kur'an-ı Kerim ile ilahiler okunurken, öğle namazını müteakip halka pilav ikram edildi.

Belediye Başkanı Acar, geçmişine sahip çıkmayan milletlerin geleceğinin olamayacağını belirterek, "Bu güzel ilçenin kurulmasında çok önemli bir unsur olan, zamanının en değerli şahsiyetlerinden biri olan Vani Mehmet Hazretleri'nin yeni nesil tarafından tanınması için, son iki yıldır belediyemiz ile cami derneği ve hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle tertiplenen pilav günün gayesine ulaştığını tahmin ediyorum. Bu konuda yine belediyemiz tarafından Vani Mehmet Efendi'nin hayatını ve eserlerini anlatan özel bir broşür bastırılarak, başta ilçe halkımız olmak üzere tüm civar köy ve ilçelere dağıttık. Tarihimize sahip çıkma yolunda çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Vani Mehmet Hamamı'nın da 15 Ağustos'tan itibaren restorasyonuna başlanacağını anlatan Acar, "İlçe halkımız zaman içersinde yıpranarak kullanılamaz hale gelen bu tarihi hamamdan yeniden istifade edebilecek" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 17:36:07
Güncelleme :5 Kasım 2005 Cumartesi 18:46:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?