23
Nisan
2024
Salı
KESTEL - BURSA

Musa Coşkun

Bursa’nın Kestel İlçesi’nde bir hayırsever tarafından yaptırılan Milli Eğitim Müdürlüğü binası ile ilköğretim okulu törenle hizmete girdi.

Eğitim alanındaki hayırlarıyla tanınan işadamı Musa Coşkun tarafından yaptırılan Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası ve Musa Amca İlköğretim Okulu, Vali Oğuz Kağan Köksal tarafından açıldı. Vali Köksal, devletin eğitime verdiği önemin yalnız okullarla sınırlı olmadığını ifade ederek, "Hayırseverlerle iş birliği yaparak, onların da eğitime destek vermelerini sağlıyoruz. Musa Coşkun’a yapmış olduğu bu hizmetten ötürü teşekkür ederken, bu davranışının diğer hayırseverlere de örnek olmasını diliyorum" dedi.

Musa Coşkun da, ülkenin kalkınmasının eğitimle mümkün olacağını belirterek, "Elazığ’da başlayan okullar zincirine bir halka da Kestel’de ekledim. Babasultan’da yaptırdığım okulun inşaatı ise halen devam ediyor. Ömrüm yettiğince öğrencilere hizmeti bir ibadet addedeceğim" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğü binasının bodrum katında öğretmen lokali, bir katında Musa Coşkun Müzesi, bir katında misafirhane, diğer katında idari birimlerin bulunduğu öğrenilirken, okulun 18 derslikli olduğu bildirildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar