23
Mayıs
2024
Perşembe
M.KEMALPAŞA - BURSA

3 kaçak avcıya suçüstü

Bursa Jandarma Çevre Koruma TİM’i Mustafakemalpaşa’da çok sayıda canlı ördeği ayağından bağlayarak, uçan ördekleri çekmek için kullanan, bu sayede çok sayıda ördek katleden kaçak avcıları yakalayarak toplam 50 bin YTL ceza kesti.

Yaptığı çalışmalarla çevre suçlarına geçit vermeyen Bursa İl Jandarma Alay Komutanlığı Çevre Koruma TİM’i, bir ihbarı değerlendirerek harekete geçti. TİM, Mustafakemalpaşa İlçesi’nin Ovaazatlı ve Karoğlan Mevkiileri’ne eş zamanlı operasyon düzenledi. Teğmen Mesut Parmaksız tarafından yürütülen 20 kişiden oluşan ekibin katıldığı operasyonlarda, yapay gölet ve güme yaparak toplam 71 adet canlı yaban ördeğini ayaklarından bağlayarak canlı mühre olarak kullanan kaçak 3 avcı suçüstü yakalandı.

Yakalanan Gıyaseddin Korkmaz, Dinçer Güleç ve İsmail Akçan isimli kaçak avlanan şahısların 24 adet yaban ördeğini katlettikleri görüldü. Çevre Koruma Timi tarafından yapılan incelemede, avcıların, canlı ördekleri kurdukları yapay gölette yakaladıkları ve göl yanına kurdukları diğer düzeneğe ayaklarından bağlayarak uçan ördekleri çekmek için kullandıkları tespit edildi. Avcıların alana kurdukları gümenin içine saklandıkları ve yere konan ördekleri avladıkları açıklandı. Bazı canlı ördekleri de acımasızca çuvalların içine dolduran avcıların, eziyetleri şaşkınlıkla karşılandı.

Bu arada, olay yerlerinde bu sistemle vurulan 24 adet yabani ördek bulundu. Kaçak avcıların 3 adet tüfeklerine el konularak, canlı ördekler serbest bırakıldı. Düzenlek ile gümeler tim tarafından imha edildi. Haklarından tahkikat başlatılan kaçak ördek avcılarının hakkında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefetten toplam 50 bin YTL ceza kesildi. Öte yandan, Çevre Koruma TİM’i 2004-2005 sezonunda çeşitli ilçelerde yaptığı çalışmalarda, 4915 No’lu Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet edilen 61 suç çerçevesinde, 88 kişi mahkemeye sevk edildi. 662 dolu fişek ve 88 silah ele geçirilirken, 1’i tekne halinde toplam 34 adet güme imha edildi. 175 adet av hayvanına el konularak, toplam 125 bin 395 YTL ceza kesildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2005 Pazar 12:17:11
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 13:24:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?