25
Mayıs
2024
Cumartesi
M.KEMALPAŞA - BURSA

30 ton sütü vatandaşa dağıttılar

BESİCİLER SÜTÜ UCUZA SATMAK YERİNE BEDAVA DAĞITTI

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, süt fiyatlarının düşürülmek istenmesini protesto eden üreticiler, 30 ton sütü vatandaşlara bedava dağıttı.

Fiyatları protesto eden Süt Üreticileri Birliği üyeleri, tankerle getirdikleri yaklaşık 30 ton sütü belediye önünde halka ücretsiz dağıttı. Ellerinde bidonlar ve şişelerle belediye önünde toplanan vatandaşlar, süt alabilmek için birbirleriyle yarıştı.

Mustafakemalpaşa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ayhan Aydın, ocak ayında yapılan ihalede sütün litre fiyatının 850 kuruş olarak belirlendiğini söyledi. Firmaların ocak ve şubat ayı süt bedellerini bu fiyattan ödediklerini ancak mart ayı ücretini 725 kuruştan ödemek istediklerini belirten Aydın, "Biz bu grevi fiyatın artırılması için değil, mevcut fiyatın korunması için yapıyoruz. Tarımla ve hayvancılıkla uğraşan üyelerimizin haklarını korumak için çalışıyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız.

Eylemimiz ne kadar sürer belli olmaz ama biz istediğimizi alana kadar mandıracılara süt vermeyeceğiz'' dedi.

Çevre ilçelerdeki süt üreticileri birliklerinin de desteklediği eylemde, sütleri yere dökmek yerine vatandaşlara ücretsiz dağıttıklarını ifade eden Aydın, her kesimden destek aldıklarını, hedeflerine ulaşana kadar eyleme devam edeceklerini söyledi.

BESİCİLER SÜTÜ UCUZA SATMAK YERİNE BEDAVA DAĞITTI
BESİCİLER SÜTÜ UCUZA SATMAK YERİNE BEDAVA DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 15:08:01
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 23:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?