19
Mayıs
2024
Pazar
M.KEMALPAŞA - BURSA

Bilezik cinayeti sanığı hakim karşısında

BİLEZİK CİNAYETİNİN SANIĞI HAKİM KARŞISINDA

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde misafir olarak kaldığı evde üvey kuzeninin eşini bilezikleri için boğarak öldürdüğü iddia edilen sanığın eşiyle birlikte yargılanmasına başlandı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmek ve yağma" suçlarından müebbet hapsi istenen 28 yaşındaki tutuklu sanık S.D. ile olaya karıştığı iddiasıyla tutuksuz olarak yargılanan eşi M.D. ilk kez hakim karşısına çıktı. Geçen yıl Uğurlupınar köyünde meydana gelen olayda, misafirliğe gittiği üvey babasının akrabası Elmas Pirci'yi altınları için boğarak öldürdükten sonra, cesedini halıya sarıp çekyatın altına sakladığı iddia edilen 2 çocuk babası S.D., suçlamaları kabul etmedi.

Elmas Pirci'nin geçinemediği eşinden kendisini kurtarması için yardım istediğini söyleyen S.D., "Kendisine şehirden ev tutmam için eşim M.D.'ye 3 altın bilezik ve küpe vererek bozdurmasını istedi. Eşim bunları bozdurduktan sonra 600 lirasını ev işlemleri için harcadık. Ben kendisi ile bunları konuşmak için köyüne gitmiştim. Eşi işe gittikten sonra ben de evden ayrıldım. Ben ayrılırken Elmas Pirci beni yolcu edip evine dönmüştü, benim ayrıldığımı Gülşah isimli komşu kızı da gördü. Elmas'ı kimin öldürdüğünü bilmiyorum" dedi.

Aynı davada tutuksuz olarak yargılanan sanığın eşi M.D., "Eşim, yaptığı işlerle ilgili bana bilgi vermezdi. Olay günü de bana verdiği altınları kuyumcuda bozdurmamı istedi. Nereden bulduğunu sorduğumda beni tersleyerek, 'Sana ne? Sen dediğimi yap' dedi. Birlikte eve döndük. Maktulün öldürüldüğünü duyunca, 'Şimdi Elmas'ın ölümünü benden bilecekler' diyerek panikledi. Bana da paraları sakladığı yeri söyledi. Ben, eşim jandarma tarafından götürüldükten sonra paraları bulunduğu yerden alıp jandarmaya teslim ettim. Benim olayla bir ilgim yok" diye konuştu.

Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme, ölen Elmas Pirci'nin eşi C.P.'nin ve şahitlerin dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

BİLEZİK CİNAYETİNİN SANIĞI HAKİM KARŞISINDA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 10:55:05
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 17:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?