26
Mayıs
2024
Pazar
M.KEMALPAŞA - BURSA

Köyler susuzluktan kırılıyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde son bir haftadır belediyenin Çan deresinden gelen şebeke suyundan bir litre dahi alamayan köylerin muhtarları, Kaymakam Adem Saçan'dan yardım istedi.

Mustafakemalpaşa'ya bağlı Ormankadı, Kumkadı, Yamanlı, İncilipınar, Aralık, Üçbeyli, Demireli, Doğancı, Çördük ve Karacabey ilçesine bağlı Uluabat ve Bakır köylerinde bir haftadır sular akmıyor. Hayvanlarıyla birlikte susuzluktan kırılan yaklaşık 5 bini mevsimlik işçi olmak üzere toplam 15 bin civarındaki köy halkı ne yapacaklarını şaşırdı. Bahse konu köylerin muhtarları Kaymakam Adem Saçan'ı ziyaret ederek, köylülerin sıkıntısını aktardı.

Saçan, Belediye Su İşleri Müdürü Hakan Kaya'yı kaymakamlığa çağırarak, konu hakkında bilgi aldı. Su İşleri Müdürü Kaya, "Çan deresinde su azaldı. Suyu depolarımızda tutmadan verdiğimiz halde şebeke suyu maalesef yetmiyor. Yer altında kaçaklar var. Hattı yenileyince kaçaların önüne geçmiş olacağız. Şu an su sıkıntısı çeken köylerimizin mağduriyetini ise dönüşümlü olarak su vermekle çözeceği" dedi. Kaymakam Saçan, konunun takipçisi olacağını ve en kısa zamanda köylere su verileceğini söyledi.

İncilipınar köyü muhtarı Hüseyin Sülün, belediye ile aralarında şebeke suyu protokolü bulunduğunu, protokol gereği belediyenin köylere su vermek mecburiyetinde olduğunu hatırlatarak, "Köylerimizde bir haftadır bir damla bile su akmıyor. Halbuki münavebeli olarak su verebilirlerdi. Ama vermediler. İnsanlar ve hayvanlarımız susuzluktan kırılıyor. Köylerimize tankerlerle su taşıyoruz. Bazı köyler artezyen suyu içmeye başladı. Hastalıklar kapıda. 50 yıllık rüya demişlerdi, 6 ay bile sürmedi. Bir an önce suyumuzu istiyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 14:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
a IP: 81.214.223.xxx Tarih : 8.08.2009 17:14:04

bu ayıptır böylesine önemlii yaşam kaynağı olan su bu kadar ciddiyetsiz  ve  ilgisiz yapılırsa bu vatandaşa zulümdür  bu olaya en kısa zamanda çözüm bulunması gerek.