18
Mayıs
2024
Cumartesi
M.KEMALPAŞA - BURSA

Mahalleyi fareler bastı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde, bir sitenin altındaki depoya konulan tonlarca biber, ortalığın fare istilasına uğramasına sebep oldu. Bazı öfkeli vatandaşlar deponun camlarını kırınca etrafa yayılan fareler evlere girdi. Belediye ekipleri bunun üzerine deponun camlarına demir saclar yapıştırdı.

Atatürk Mahallesi'nde Gür Vardar Sitesi'nin alt katında bulunan dükkanların birine konulan yüzlerce çuval bibere musallat olan fareler, site sakinlerinin korkulu rüyası oldu.

Kurutularak toz biber yapılmak üzere depolanan bibere musallat olan kedi büyüklüğündeki yüzlerce fare, depo dışına da çıkmaya başlayınca, sitede tehlike arz etmeye başladı.

Site sakinleri, ellerinde sopa ve süpürgeyle merdiven ve kapı önlerinde farelere karşı nöbet tutarken, çocuklar korkudan evlerinden dışarıya çıkamaz oldu.

Öte yandan önceki gece bazı vatandaşlar, bahse konu deponun camlarını kırdı. Kırılan camlardan çıkan fareler etrafa yayılırken, evlere de girdi. Bunun üzerine Belediye Başkanı Hayri Öztetikler olay yerine gelerek, site sakinlerinden bilgi aldı. Bu arada belediye ekipleri, fareleri içerde hapsetmek için deponun kırılan camlarını demir saclarla kapattı.

Biberlerin sahibi Azatlı Köyü'nden Mustafa Yılmaz ise, "Bunları hayvan yemi olarak kullanacaktım" diye kendini savundu. Biberlere el koyan zabıtalar, çöplüğe götürerek hepsini imha etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 19:21:28
Güncelleme :31 Ağustos 2005 Çarşamba 10:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?