22
Mayıs
2024
Çarşamba
M.KEMALPAŞA - BURSA

Mezar kazdıran davada tahliye

Mustafakemalpaşa'da 5 ay önce ilişkiye girmek istediği hayat kadını tarafından öldürülüp, para, cep telefonu, elbiseleri ve otomobilinin gasp edildiği iddia edilen Mustafa Doğru’nun (27) davasında, tutuklu bulunan 3 kişiden biri tahliye edildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, "kasten adam öldürmek ve gasp" suçundan müebbet hapsi talep edilen Ayşe Bilgin (37) ile suç delillerini kararttıkları iddia edilen tutuklu sanıklar Murat Babekli (23) ve Engin Dürü (23), bugün tekrar hakim karşısına çıktı.

Hakkındaki iddiaları yalanlayan Ayşe Bilgin, "Maktulü tanımıyorum. Olay günü beni telefonla arayarak birlikte olmak istedi. Önce kabul etmedim. Sonra güvendiğim birinin adını verince, param da olmadığı için mecburen ilişkiyi kabul ettim. Issız bir yere gittik. Maktul tamamen soyunmuştu. O aracın dışındaydı. Ben de üzerimi çıkartıp arka koltuğa uzanmıştım. Bu sırada uzaktan biri taş attı. Küt diye ses duydum. Aracın camları döküldü. Maktul yere yığıldı. Bu şahıs, bana küfrederek taş atıyordu. Büyük panik yaşamıştım. Hızla kıyafetlerimi çekip kaçmaya çalıştım. Çantam olay yerinde kaldı. Ben kimseyi öldürmedim, para, kıyafet ve cep telefonu gasp etmedim. Otomobil kullanmayı da bilmiyorum. Aracı gasp etmem söz konusu olamaz. Daha sonra da eşyalarımı alabilmek için polise kapkaç mağduru olduğumu söyleyerek, müracaat ettim" diye konuştu.

Bilgin’in, maktulün kanlı elbiselerini saklamasında yardımcı oldukları iddia edilen taksi şoförü Engin Dürü ve evini kullandığı erkek arkadaşı Murat Babekli de haklarındaki iddiaları yalanladı. Suçsuz olduklarını ifade eden sanıklar, tahliyelerini talep etti.

Bu arada duruşmaya müşteki olarak katılan maktulün ağabeyleri Coşkun ile Uçkun Doğru, sanıkların cezalandırılmasını istedi. Duruşmada 19 şahitten 15’i dinlendi. Mahkeme, tutuklu sanıklardan Engin Dürü tahliyesine karar verdi. Önceki celsedeki ise, maktulün mezarının kazılarak kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılmasına karar verilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 16:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?