18
Mayıs
2024
Cumartesi
M.KEMALPAŞA - BURSA

Öğrenci yurdu onarılmayı bekliyor

Mustafakemalpaşa İlçesi’nde, 17 Ağustos 1999 depreminde hasar gördüğü için boşaltılan yurt binası 5 yıldır onarılmayı bekliyor.

İmam-Hatip Lisesi ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi avlusu içinde bulunan, açıldığı günden itibaren yüzlerce fakir öğrenciye ev sahipliği yapan 100 öğrenci kapasiteli devlet parasız yatılı yurt binası, Bayındırlık Müdürlüğü tarafından orta hasarlı bulununca boşaltılmıştı.

Yurt binasının zemin etütlerinin hazırlandığı, güçlendirme projesinin de önümüzdeki hafta biteceğini belirten İmam-Hatip Lisesi Müdürü Yakup Bedir, "Bu yurt 5 yıldır kullanılamıyor. Okulumuzun 4. katını yatakhane yaptık. Devlet parasız yatılı yurdu tekrar hizmete açılırsa, okuldaki yatılı öğrencileri oraya alacağız. Haliyle okulumuzun da öğrenci kapasitesi artacak" dedi.

İlçe ve köylerde çeşitli incelemelerde bulunan AK Parti İlçe Başkanı Ali Koyuncu, İl Daimi Encümeni üyeleri Nazım Çakmak ve Nurettin Avcı, konunun bu güne kadar encümene intikal ettirilmediğini, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında yurdun hizmete açılması için gerekli teşebbüste bulunacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 11:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?