3
Haziran
2024
Pazertesi
M.KEMALPAŞA - BURSA

Okuma yazma kurslarına büyük ilgi

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ

“Türkiye Okuyor” ve “Ana Kız Okuldayız” kampanyaları çerçevesinde Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde açılan okuma yazma kursları büyük ilgi görüyor.

2010-2011 eğitim öğretim yılında Halk Eğitimi Merkezi’nce Güner Şenpamukçu, Hamzabey ve Mehmet Akif ilköğretim okullarında açılan toplam 5 kurs Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemalettin Söylev tarafından ziyaret edildi. Karabulut, bilhassa kadın kursiyerlerin göstermiş olduğu ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çocukların yetişmesinde anne ve babaların rolünün çok önemli olduğunu belirten Karabulut, kursa katılan kursiyerleri göstermiş oldukları fedakarlık ve cesaretlerinden dolayı tebrik etti.

Artan ise, bütün okulların okuma yazma seferberliğine katılacağını, her okulda en az bir okuma yazma kursu açarak okuma yazma bilmeyen vatandaş bırakmayacaklarını belirtti.

Söylev, bu eğitim öğretim yılında okuma yazma kursu ve kursiyer sayılarında büyük artış olduğunu, 5 tane I. kademe, 3 tane II. kademe kursun tamamlandığını, 8 tane I. kademe ve 2 tane II. kademe okuma yazma kursunun ise devam ettiğini bildirdi.

Güner Şenpamukçu İlköğretim Okulu'nda açılan kursa katılan 60 yaşındaki Emine Çelik, “Okuma yazma bilmemek büyük eksiklik. İnsan bir telefonu bile çeviremiyor, hastaneye gittiğinde büyük sıkıntılar yaşıyor. Bu kursu bitirip okur yazar olacağım. Okuma yazma bilmeyenler mutlaka bu kurslara katılmalı” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 14:09:05
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 17:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?