18
Mayıs
2024
Cumartesi
M.KEMALPAŞA - BURSA

Otobüscülerin rekabeti kızıştı

Mustafakemalpaşa İlçesinde, 3 firmanın aralarında tarife anlaşması imzalamasına rağmen, 4. firmanın araçlarını yenilemesi, eski rekabetleri yeniden gündeme getirdi. Daha önceki yıllarda rekabet sebebiyle çok ucuza yolcu taşıyan Mustakemalpaşalı firmalar, yeniden eski günlere dönerek, 90 kilometrelik yolculuğu 5 YTL’lik (5 milyon TL) tarifeye rağmen 2 YTL’ye (2 milyon TL) gerçekleştiriyor.

Aralarında 5 yıllık ortak çalışma sözleşmesi bulunan M. K. Paşa Kooperatifi, Dikici Turizm ve Güzel İzmir Seyahat firmaları bu defa anlaşmanın dışında kalan Menekşe Seyahat ile rekabete girdi. Belediye tarafından 5 YTL olarak belirlenen tarifeye rağmen, tarafların anlaşamaması üzerine, ilçe ile Bursa arası yolcu taşımacılığı 2 YTL’ye düştü. Terminalde muavinlerin yolcu kapma yarışı sebebiyle çıkan kargaşalara karşı ise ilçe jandarması ve belediye zabıtası tedbirlerini arttırdı.

Ortak firmalar adına konuşan M. K. Paşa Kooperatifi Başkanı Ramis Şen, "Terminaldeki yolcu kapasitesi 4 firmayı kaldırmıyor. Biz 3 firma 1 yıldan bu yana ortak çalışıyoruz. Rekabetten elbetteki memnun değiliz ama 4. bir firma ilçeye fazla geliyor. Rekabet taraflardan biri bitinceye kadar devam edecek. Belediyenin konuya acilen çözüm bulması ve geçtiğimiz günlerde terminal ile anayol arasına yapılan merdiveni kaldırılması gerekiyor" dedi.

Menekşe Seyahat yetkilisi Kubilay Güngen de, "Firmamızın arabaları yeni, her türlü ikram ve servisimiz kaliteli. Biz bu güne kadar yolcuya verilmeyen hizmeti veriyoruz. Rekabeti bizi bitirmek için karşı taraf başlattı. Sonuna kadar mücadele devam edecek" dedi.

Diğer yandan, fiyatların rekabet yüzünden 2 YTL’ye düşmesinden yararlanan ilçe halkı da Bursa’daki yakınlarını ziyarete gidip, birçok işini şehir merkezinde hallediyor. Ancak rekabet sebebiyle muavinler arasında yolculara yoğun tacizde bulunulması vatandaşları rahatsız ediyor.

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan büyük firmaların terminale girmemesi ise yolcular için bir sıkıntı oluşturuyor. İstanbul, İzmir gibi şehirlere gidecek ilçe halkı ise, bu otobüslere binebilmek için terminal ile anayol arasındaki merdiveni kullanarak anayola çıkması ve otobüs beklemesi kazalara davetiye çıkarıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2005 Pazartesi 15:10:29
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 15:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan yörük IP: 85.98.104.xxx Tarih : 1.07.2005 13:20:48
uzun yıllardır yaşanın bu olumsuzluğu yine internetten öğrendim ve utandım.senelerdir milleti insan dışı varlıklar gibi taşıyan güzel izmir ve dikici firmalarının bir daha ortaya çıkmamak üzere tükenmesini istiyorum.