18
Mayıs
2024
Cumartesi
M.KEMALPAŞA - BURSA

Sahte üsteğmenler tutuklandı

Mustafakemalpaşa'da, kendilerini üsteğmen olarak tanıtan 2 dolandırıcı tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, 17 ayrı suçtan kaydı bulunan İbrahim G. (32) ve Ziya A. (59), son işlerinde yakayı ele verdi. Perşembe pazarında dolandırıcılığa çıkan İbrahim G. ve Ziya A., yanına yaklaştıkları Haldun Aydınlı (75) isimli şahsa, "Biz hayır yapmak istiyoruz, 6 milyar dua okunmuş paramız var. 2 milyar da sen ver, onu da okutalım, parayı ihtiyacı olanlara sen dağıtırsın" dedi. Bunun üzerine Aydınlı, "2 milyarım yok, 400 milyonum var. Bekleyin, alıp geleyim" diyerek, dolandırıcıların yanından ayrıldıktan sonra hemen polise haber verdi.

Bir taraftan Haldun Aydınlı’nın getireceği 2 milyarı beklerken, diğer taraftan boş durmayan dolandırıcılar, bu kez Mehmet Tanrıkulu (70) isimli vatandaşa, üsteğmen üniformasıyla çektirilen fotoğrafını göstererek, "Ben üsteğmenim, oğlunun asker arkadaşıyım. Oğlunun selamı var, para istedi" diyerek, bu şahsı da dolandırmaya kalktı.

Ancak bu arada sivil ekipler olay yerine intikal etti. Bir anda karşılarında sivil polisleri görünce, elindeki üsteğmen kıyafetli fotoğrafını ve paraları yutmak isteyen İbrahim G. ve Ziya A. kıskıvrak yakalandı. Yapılan üst aramasında G.’nin üzerinden 7 milyar para ve üsteğmen üniformasıyla çektirdiği sahte fotoğraf çıktı.

Çevre il ve ilçe emniyetince de aranan dolandırıcılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Polis, zanlılar tarafından dolandırılan kişilerin tespitine çalışıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 11:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?