19
Mayıs
2024
Pazar
M.KEMALPAŞA - BURSA

Tıbbı atıklar Bursa'ya taşınıyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki tıbbi atıklar Bursa'da imha edilecek.
Mustafakemalpaşa Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında tıbbi atıkların taşınması ve yok edilmesi konusunda imzalanan protokol gereği, Mustafakemalpaşa'daki sağlık kuruluşlarından çıkan tıbbi atıklar, steril yöntemlerle toplandıktan sonra Bursa'ya taşınarak yok edilecek.

Mustafakemalpaşa Belediye Temizlik İşleri Müdürü Sedat Sevim, çağdaş ve sağlıklı bir Mustafakemalpaşa için teknolojik ve bilimsel gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayarak, tıbbi atıkların çevresel normlara uygun şekilde bertaraf edilmesinin önemine dikkat çekti.

Tıbbi atık çıkaran hastaneler, klinikler, doğum evleri, sağlık merkezleri, tıp merkezleri, dispanserler, sağlık ocakları, ayakta tedavi merkezleri, morglar, otopsi merkezleri, hayvan hastaneleri, kan üniteleri, diyaliz merkezleri, laboratuarlar, tıbbi araştırma merkezlerinden kaynaklanan tıbbi atıkların, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin anlaşmalı kurumu Era Medikal tarafından özel dizayn edilmiş lisanslı tıbbi atık taşıma araçlarıyla Mustafakemalpaşa'dan toplanarak, Bursa'da bertaraf edilecek.

Konu ile ilgili araştırmaları takip ederek Mustafakemalpaşa Belediyesi adına tıbbi atık toplama ve bertaraf ile ilgili sözleşmeyi hazırlayan Mustafakemalpaşa Belediyesi Çevre Mühendisi Ayşenur Ciğeroğlu, "Belediyelerin yükümlükleri gereği ilçemizde sağlık kuruluşlarınca üretilen tıbbi atıkların toplanması, taşınması ve tıbbi atık sterilizasyon tesisine kabulüne ilişkin Bursa Büyükşehir Belediyesi nezdinde yürüttüğümüz görüşmeler olumlu netice verdi ve Mustafakemalpaşalılar için çok önemli olan bu anlaşmayı imzaladık.

Devlet Hastanesi, sağlık ocakları ve özel sağlık poliklinikleri başta olmak üzere büyük, orta ve küçük miktarlarda tıbbi atık üreten sağlık kuruluşları bulunuyor. Era Medikal tarafından Devlet Hastanesi'ne 40 adet tıbbi atık toplama kovası bırakıldı. Veteriner kliniklerinden de ilerleyen günlerde tıbbi atıklar toplanacak" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 12:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?