22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Ruhsatsız asansörler mühürlenecek

Bursa'nın Mustafakemalpaşa Belediye Meclisi, bir vatandaşın asansör boşluğuna düşerek ölmesi üzerine, ruhsatsız asansörlerin yıl sonundan itibaren mühürlenmesine karar verdi.

Şehit Tunca Sokağı'nda Ece Apartmanı'nda 29 Eylül 2005 tarihinde meydana gelen olayda, annesi Zehra Salgar'ın asansör boşluğuna düşerek öldüğünü belirten Ersin Salgar, belediyeye başvurarak, benzer kazaların bir daha yaşanmaması için tedbir alınmasını istedi.

Bunun üzerine Belediye Başkanı Hayri Öztetikler, konuyu belediye meclisine getirdi. Meclisin aldığı karara göre, yıl sonuna kadar asansör kullanan apartman yöneticilerinin belediyeye ruhsat için başvurması gerekiyor. Aksi takdirde ruhsatsız asansörler mühürlenecek.

Ersin Salgar, "Annemin ölümüne sebep olan asansör, hala güvensiz bir şekilde çalışmakta. İlçedeki asansörlerin yüzde 90'ı ruhsatsız, bakımsız ve emniyetsiz. Meclis bu şekilde çalışan asansörlere izin vermekte. Belediyelerin görevi sadece yol, su, kanalizasyon gibi hizmetlerle sınırlı değildir.

Annemin öldüğü kazada ihmali olabilecek kişilerin, belediye meclisinde birinci derecede akrabalarının olması akıllarda soru işareti bırakmıştır. Belediye meclisinin hemen tedbir alması gerekmektedir. Aksi takdirde yıl sonuna kadar meydana gelebilecek kazaların sorumlusu meclis olur. Başka canlar yanmasın" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 12:23:25
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 10:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?