16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

'Bilgiyi paylaşarak yarışalım'

Bursa'nın Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen "Deneyim ve Paylaşım" konulu toplantı Mudanya İlçesi'nde başladı.

Montania Otel'de 2 gün sürecek toplantıya Bursa Vali Yardımcısı Özay Peker, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tunçak, Kadıköy, Mudanya, Güzelyalı, Ören belediye başkanları, eski Bursa Büyükşehir Belediyesi başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, mimarlar, sivil toplum örgütleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bilgi paylaşıldıkça çoğalır. Bilgilerimizi paylaşmak için yarışalım ve daha iyisini hedefleyelim. Bunu yapmak için ortak aklı yakalamalıyız.

Günümüzde çok değişiklikler yaşanıyor. Artık yapılacaklar belediye başkanlarının iki dudağının arasında değil, toplumun her katmanını idareye katmak gerekiyor. Halkı da alınacak kararlarda söz sahibi yaparsak, o zaman başarısızlıkta tek suçlu aranmaz" dedi.

Yüksek mühendis Mimar Cengiz Bektaş da, "İnsan, insana baka baka insanlaşır. Taşın sürtüne sürtüne çakıla dönmesi gibi, insanın da güzeli bulması için birbiriyle tartışması, çatışması gerekir. Medeniyet doğudan batıya gitmiştir. İnsanın insana sağladıkları şehrin vasfını ortaya koyar.

Her çağda çok sayıda kent Anadolu'da kurulmuştur. Hamam, okul, kitaplık, stadyum vs. bütün bunlar Anadolu'dan dünyaya yayılmıştır. Tarım nasıl Harran'dan batıya gitmişse, kültür de aynı şekilde olmuştur. Avusturyalı bir yazar tarafından Avrupa'nın anası Anadolu'dur diye bir kitap yazılmıştır. İyiyi, doğruyu, güzeli paylaşmalıyız. Bunu sadece seçilmiş bir sınıfla değil, herkesle paylaşmalıyız" diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen toplantı, öğleden sonra da çeşitli konuşmalarla devam etti. Toplantıda, yarın e-belediyecilik konusu ele alınacak.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 17:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?