2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Gençlerden örnek proje

Bursa'daki Nilüfer Yerel Gündem 21 Gençlik Çalışma Grubu'nun organizasyonuyla "Rock Her Yerde" projesi kapsamında Şanlıurfa, Van, Diyarbakır ve Mardin'de ücretsiz konserler düzenleneceği belirtildi.

Doğu ile batı illeri arasındaki kültürel farklılığın alternatif müzikle ortadan kalkması amacıyla konserlerde sahne alacak Zıwana ve Günışığı grupları, 4 ilde ücretsiz konser vererek gençlere ulaşmayı hedefliyor.

Pazar günü yola çıkacak gruplar, 9 günlük bir turnenin ardından Bursa'ya dönecek. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu konserler ve proje kapsamında gerçekleştirilecek diğer etkinliklerle gençlerin sivil toplum kuruluşlarına katılımını teşvik etmeyi hedeflediklerini belirterek, "Gençlerin bu konserleri düzenlemekteki amacı; bir araya gelerek gençlik problemleri üzerine fikir paylaşımı ve bu problemler üzerine çözüm önerilerinde bulunmak.

Gidilecek şehirlerde kurulacak standlar ve dağıtılacak broşürlerle projeye katkıda bulunan kurumların tanıtımını sağlamak. Farklı müzik türlerini tanıtarak, gençleri buluşturmak" dedi.

Konserlerin, Şanlıurfa Endüstri Meslek Lisesi salonu, Mardin Cumhuriyet Meydanı, Diyarbakır Sanat Sokağı ve Van Kapalı Spor Salonu'nda düzenleneceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 11:53:04
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 11:16:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?