17
Nisan
2024
Çarşamba
NİLÜFER - BURSA

Hüseyin Özdilek


Bursalı iş adamı Hüseyin Özdilek, 3.5 trilyon liraya mal olan Anadolu Tekstil Meslek Lisesi’nin anahtarını Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar’a teslim etti. Kumbasar, 5. okulunu yaptıran Özdilek’e nazar boncuklu altın taktı.

Yeni eğitim ve öğretim yılında hizmete başlaması beklenen Hüseyin Özdilek Anadolu Tekstil Meslek Lisesi’nin anahtarı, törenle Milli Eğitim Bakanlığı’na verildi. Bursa’nın ilk ve tek Testil Meslek Lisesi olma özelliğini taşıyan okulda bin öğrenci eğitim görecek. 30 derslik olan lüks okul 3 trilyon 500 milyar liraya mal olurken, bin 200 metrekarelik spor salonuyla da göz kamaştırıyor.

Törende konuşan Hüseyin Özdilek, dünyada tekstil ihracaatında 15 milyar dolarlık pazar payına sahip olan Türkiye’nin Çin mallarının tehdidi altında olmasına rağmen, 38 milyar dolarla birinci sırada olan İtalya’yı geçmesi için çok çalışması gerektiğini ifade etti. Türkiye’de yaptırdığı beşinci okulunun anahtarını Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar’a teslim eden Özdilek, 5 tane daha okul yaptıracağının müjdesini verdi. 

Kumbasar, okulun ilk 5’e giren öğrencileri için Özdilek’te iş garantisi sözü alırken, iş adamı Özdilek’e nazar boncuklu altın taktı.

Daha sonra Özdilek ile Kumbasar okulu gezdi. Özdilek, manzarasıyla dikkat çeken okulun deprem yönetmeliğine göre yapıldığını ifade ederken, hiç bir masraftan kaçınılmadığını söyledi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar