26
Nisan
2024
Cuma
NİLÜFER - BURSA

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi

Bursa’da ’Eğitime Destek Kampanyası’ kapsamında Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) üyelerinin yaptıracağı 24 derslik ilköğretim okulunun protokülü imzalandı.

Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal, kampanyanın başladığı günden bu yana her hafta bir okul protokolü imzalandığını hatırlatarak, yoğun ilgiden dolayı hedeflerini 3. kez revize ettiklerini söyledi. Kampanyanın başladığında 20 trilyon liralık bir destek beklediklerini ifade eden Köksal, "Bursalı hayırseverler eğitime destek kampanyasına yoğun ilgi gösterdi. Kampanya başladığında 20 trilyon lira hedeflemiştik. Daha sonra hedefimizi 30 trilyon liraya çıkarttık. Şimdi bunu da aşmanın sevincini yaşıyoruz. Yeni hedefimiz kampanyada 50 trilyon liralık desteğe ulaşmak. Bu hedefe ulaştığımızda 30’ar kişilik sınıf planlarımıza yaklaşacağız. Çünkü hala Bursa’nın bazı bölgelerinde hala 60-70 kişilik sınıflar var. Devlet-Özel İdare- belediye ve hayır sahiplerinin destekleriyle eğitimdeki bu sıkıntıyı aşacağız" dedi.

NOSAB Başkanı Yalçın Aras ise Türkiye’nin en önemli sorununun istihdam ve eğitim olduğunu belirterek, "Derneğimizin 3. kuruluş yıldönümü anısına bir okul yaptırmak istiyorduk. Bu okulu yaptırmakla kalmayacağız sürekli geliştireceğiz. NOSAB üyeleri tarafından yaptırılacak bu okulun masraflarını vergiden de düşmeyeceğiz. Eğitime destek için böyle bir kampanyanın koordinasyonunu en iyi şekilde sağlayan Valimiz Köksal’a ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, sanayicilerin desteği ile Bursa’daki 30’ar kişilik sınıf hedefinin yakalanacağını dile getirirken, Milli Eğitim İl Müdürü Reşat Kumbasar, en iyi yatırımın insana yapılan olduğunu ifade etti.
Nilüfer İlçesi Esentepe Mahallesi’nde arsası Hazine’ye ait olan 4 bin 500 metrekarelik arsa üzerine 2 kat olarak inşa edilecek 24 derslik Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi İlköğretim Okulu’nda 2 ana sınıf, 2 labaratuar, bir çok amaçlı salon, bir işlik ve yönetim birimlerinin bulunacağı bölümler yapılacak. Okulun, 2005-2006 öğretim yılı başında bitirileceği bildirildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar