22
Mayıs
2024
Çarşamba
ORHANGAZİ - BURSA

Bir kutu biraya 18 yıl istendi

Orhangazi'de, bir kutu bira yüzünden tartıştığı meyhane işletmecisi Ayhan Çelekoğlu’nu bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen Recep Memiş’in yargılanmasına başlandı.

5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 18 yıla kadar hapsi talep edilen Recep Memiş (20), bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Hakkındaki iddiaları yalanlayan Memiş, "Sık sık o birahaneye gider alkol alırdım. Olay günü, yan masada kavga çıktı. Ayırmak için aralarına girdim. Polis kavgaya müdahale ederek, bizi karakola götürüp barıştırdı.

Karakoldan çıktıktan sonra ben yine birahaneye gittim. Oradakiler, ’Sen bizi neden ayırıyorsun?’ diyerek saldırdı. Ben de cebimdeki bıçağı çıkartarak korkutmak için salladım. Ben şarapçı değilim. Bir iki biranın müptelası da değilim. Bu bir komplodur. Kimseden haraç istemedim. Bana iftira atıyorlar" dedi.

Duruşmaya müşteki olarak katılan Ayhan Çelekoğlu ise, "Sanık olaydan 15 gün önce yine kendilerine bira vermediğim için aracımın lastiklerini patlattı. Özür dileyince şikayetçi olmadım. Olay günü haplı bir şekilde birahaneye geldi. Kendinde değildi. Elindeki sigarayı boynumda söndürerek, ’Bu senin için’ dedi. Ben yine de bira vermeyeceğimi söyledim. Ben diğer müşterilere bakarken beni bıçakladı. 6 gün hastanede kaldım. Şikayetçiyim" şeklinde konuştu. Duruşma şahitlerin dinlenmesi için ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 16:41:17
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 16:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?