19
Mayıs
2024
Pazar
ORHANGAZİ - BURSA

Bursa: Orhangazi halkı Büyükşehir Kanunu'na tepkili

Orhangazi Taşıyıcılar Kooperatifi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Şoförler ve Otomobilciler Odası yöneticileri, ortak bir açıklama yaparak, 4 köyün büyükşehir sınırlarına dahil edilmesinin Orhangazi ekonomisine büyük kayıp vereceğini söyledi.

 Oda başkanları, 4 köyün büyükşehire dahil edilmesiyle birlikte Asilçelik ve Cargill fabrikalarının da Bursa sınırlarında kalacağına dikkat çekerek, "İlçe ekonomisi büyük bir kayba uğrayacak. Bölge halkına sormadan böyle bir karar alınması son derece yanlış. Mahalli siyasetçilerimiz neden konudan haberdar değiller? Eğer kanun çıkmadan önce yöneticilerimizin haberi olduysa, neden sivil toplum örgütlerinin de fikirleri alınmadı? Siyasetçilerimiz büyük bir imtihanla karşı karşıya. Kendileri de ilçe halkı da sınıfta kalacak. Sınavı başarıyla geçerlerse de tüm Orhangazi kazanacak" diye konuştular.

Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve il genel meclisi üyelerini Orhangazi halkının bu isyanına kulak vermeye çağıran oda ve kooperatif başkanları, bu kanun ile birlikte Orhangazi’nin köye döneceğini ileri sürdü.

300 üyesi olan Taşıyıcılar Kooperatifi, 6 bin üyesi bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve 4 bin 800 üyesi olan Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın başkanları, Orhangazi ekonomisine büyük katkı sağlayan Asilçelik ve Cargill fabrikalarının başka taraflara kaymaması için tüm sivil toplum örgütlerini ve siyasetçileri göreve çağırdı.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 16:44:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?