19
Mayıs
2024
Pazar
ORHANGAZİ - BURSA

Orhangazili nakliyecilerin kaybı 15 trilyon lira

AKP Grup Başkan Vekili Faruk Çelik’in de katıldığı toplantıda söz alan Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Emin Turan, Orhangazi’ye büyük bir ekonomik girdi sağlayan kooperatifin, 4 köyün Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilmesinden sonra büyük bir kayba uğrayacağını söyledi. Kendileriyle birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Minibüsçüler Kooperatifi’nin de aralarında bulunduğu bir çok sivil toplum teşkilatının bu kanundan dolayı büyük zarar göreceğini ileri süren Turan, "Bu kanun, bütün Orhangazi’nin ekonomik kayba uğramasına sebep olacak. Sadece bizim yıllım kaybımız 15 trilyon lirayı bulacak" dedi.

Diğer sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de, Turan’la aynı görüşte olduklarını belirterek, "İlçemiz bu kanunla büyük bir ekonomik kayba uğrayacak. Bizler bu yasanın bir an önce ek madde ile yeniden düzenlenmesini bekliyoruz" diye konuştular.

Grup Başkan Vekili Çelik ise söz konusu kanunun Anayasa Mahkemesi’nde görüşüleceğini, sonucu merakla beklediklerini ifade etti.

iha-orhangazi
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 16:52:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?