19
Mayıs
2024
Pazar
ORHANGAZİ - BURSA

Orhangazililerin sınır tepkisi

Ak Parti İl Başkanı Hayretin Çakmak’ı ziyaret eden Sölöz Belediye Başkanı Özen Çakır, Ak Parti Orhangazi İlçe Başkanı Neşet Çağlayan, İl Daimi Encümeni Süleyman Cansız, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Safran, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çoklar, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Şefket Durmuş, Minibüsçüler Odası Başkanı İlhan Ateş, Ziraat Odası Başkanı Cevdet Altın, Muhtarlar Derneği Başkarnı Ahmet Altın, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı M. Emin Turan, hazırlanan haritanın hatalı olduğunu ileri sürdüler.


Havadan ölçüm yapıldığında Bursa şehir merkezinden Orhangazi’nin 30 kilometre, karadan ölçüldüğünde ise 45 kilometre olduğunu hatırlatan Orhangazililer, bu durumda 4 köyün Orhangazi sınırları içerisinde kaldığını savundular. Orhangazililer, "Köylerde bir hasta olduğunda hastaneye havadan mı, yoksa karadan mı götürülecek? O halde sınırlar belirlenirken ölçümler karadan yapılmalı" diye konuştular.


Süleyman Cansız, Heykel’deki Vilayet Konağı’dan yapılması gereken ölçümlerin İl Kriz Merkezi’nden yapılmasının yanlış olduğunu ifade ederek, "Heykel baz alınınca Karsak, Gemiç, Gürle ve Y. Gürle köyleri Orhangazi sınırları içinde kalıyor. Bu kanun Orhangazililere zarar verecek. Kolumuzu bizden koparıyorsunuz. Ya ilçe tamamen büyükşehire bağlansın ya da köylerimizi bizden almasınlar" dedi.


Orhangazi’ye köy olarak bakılacağını belirten yöneticiler, halkın da bu konuda tedirgin olduğunu belirti. Hikmet Çoklar da, "Yaklaşık bin kişinin istihdam edildiği Cargill ve Asil Çelik fabrikaları büyükşehir sınırları içerisine gireceğinden bizim kaybımız yaklaşık 10-15 trilyon civarında olacak" diye konuştu.


İl Başkanı Hayrettin Çakmak, hesapta bir yalnışlık varsa düzeltilmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.

BURSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2004 Cuma 10:13:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?